Smart prezinta o bicicleta electrica la Frankfurt

  0
  357
  Veloturismul rămâne cea mai bună opţiune când vizitezi un oraş străin
  Smart prezinta o bicicleta electrica la Frankfurt

  Smart va prezenta la Frankfurt o bicicleta electrica pregatita de productia de serie, modelul urmand sa fie pus la vanzare in Europa din 2012.
  zoom

  Dupa ce a prezentat conceptul unui scuter electric la Salonul Auto de la Paris din 2010, cei de la Smart vor aduce la Frankfurt o bicicleta electrica apropiata de productie. Cei de la Daimler au colaborat cu specialistii de la Grace pentru a echipa o bicicleta electric cu un motor de 250 wati, alimentat de o baterie litiu-ion de 400 Wh. Trenul de propulsie are scopul de a asista ciclistul pe masura ce pedaleaza, marind distanta pe care o poate parcurge fara sa oboseasca si viteza maxima pe care o poate atinge. Autonomia oferita in prezent este de 100 de kilometri, dar aceasta poate sa scada daca ciclistul incarca un telefon mobil sau cere putere mare in mod constant de la sistemul de propulsie.

  Partea buna la aceasta bicicleta este ca are un sistem de recuperare a energiei cinetice, ceea ce ii permite ciclistului sa incarce bateria din mers, la fiecare franare. In plus, atat roata din fata, cat si roata din spate sunt echipate cu frane pe disc, menite sa ofere performante deosebite. Debutul bicicletei electrice de la Smart va avea loc la inceputul anului 2012, aceasta urmand sa fie oferita atat in Europa, cat si in Statele Unite ale Americii.

  Piata bicicletelor electrice a fost de 200.000 de unitati pe an in Germania in 2010, iar aceasta a cunoscut o crestere remarcabila, urcand la nivelul respectiv de la 70.000 de unitati in 2007. La nivel european, piata bicicletelor electrice era de 200.000 de unitati in 2007 si a urcat la 500.000 de unitati in 2009, respectiv 700.000 de unitati in 2010, de unde si interesul celor de la Daimler de a intra pe aceasta piata.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.