Spanacul, purificatorul verde

Despre spanac se spune ca e „matura sistemului digestiv”. Amicul lui Popeye marinarul ar putea fi insa denumit cu usurinta „aspiratorul de probleme, al organismului”.

Se stie despre spanac ca e nutritiv si tonifiant, dar sarurile minerale, oligoelementele si vitaminele pe care le contine din belsug ii dau acestuia mult mai multe puteri.

In spanac exista cel putin 13 substante, care au rolul de antioxidanti si de agenti anti-cancer. Aceste substante au stat la baza crearii unor tratamente, care au incetinit dezvoltarea celulelor canceroase, in cazul cancerului gastric si cancerului de piele.

In plus, de curand, potrivit unui studiu realizat de cercetatori americani, s-a descoperit ca spanacul poate prelungi rata de supravietuire in cazul persoanelor care au suferit un infarct. Anuntul a venit dupa ce studii anterioare au scos la iveala faptul ca spanacul poate reduce riscul de a suferi un infarct.

Spanacul e si un remineralizant exceptional al organismului tonifica miocardul si stimuleaza activitatea inimii. De asemenea, stimuleaza secretiile gastrice, pancreatice si biliare si elimina viermii itestinali. Pe de alta parte, sub forma de suc proaspat stors, administrat pe stomacul gol, in fiecare dimineata, timp de cateva zile, ajuta la indepartarea depresiilor fizice si nervoase.

Spanacul este o sursa deosebita de fier si are un efect benefic asupra metabolismului. Se recomanda indeosebi femeilor, copiilor si tinerilor aflati in perioada de pubertate.
Este necesar ca spanacul sa fie oparit foarte putin sau consumat in stare cruda, de preferinta in salata.
Sursa: InfoPortal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *