Sperantele lui Barack Obama privind dezarmarea nucleara se diminueaza rapid

  Speranţele lui Barack Obama privind dezarmarea nucleară se diminuează rapid
  Sperantele lui Barack Obama privind dezarmarea nucleara se diminueaza rapid
  Sperantele lui Barack Obama privind dezarmarea nucleara se diminueaza rapid

  Eforturile lui Barack Obama de a remodela politica externa americana sunt in pragul esecului, in conditiile in care doua dintre cele mai importante initiative ale sale, dezarmarea nucleara si „resetarea” relatiilor cu Moscova, intampina piedici serioase, comenteaza The Guardian in editia online.

  Totodata, un lider republican din Senat a semnalat faptul ca este putin probabil ca tratatul START de control al armelor nucleare, pe care Obama si presedintele rus Dmitri Medvedv l-au semnat in aprilie, sa fie ratificat in acest an. In acelasi timp, majoritatea analistilor cred ca ratificarea tratatului nu va mai avea loc niciodata, in cazul unei amanari a acestui proces pentru anul viitor, deoarece majoritatea democratica din Senat va fi si mai fragila pana atunci, in urma pierderilor suferite de partid la alegerile de la mijlocul mandatului.

  Aceste probleme afecteaza ambitiile lui Obama privind eliminarea armelor nucleare, prezentate intr-un discurs sustinut la Praga in 2009, dar si dorinta sa de a „reseta” relatiile dintre Statele Unite si Rusia.

  In absenta progreselor in Orientul Mijlociu sau a unui compromis al Iranului in ceea ce priveste programul sau nuclear, aceste evolutii ameninta sa eclipseze realizarile presedintelui american in domeniul politicii externe, sustine cotidianul britanic.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *