Array

Stadion ecologic pentru Borussia Dortmund

Stadion ecologic pentru Borussia Dortmund

Campioana Germaniei isi transforma stadionul in sursa de energie electrica

Gruparea Borussia Dortmund a semnat un contract in urma caruia isi fa transforma stadionul in sursa de energie electrica. Mai exact, acesta va fi acoperit cu panouri solare care vor produce anual 860.000 kwh, suficient pentru a se autoalimenta electric, dar si pentru casele din zona arenei.

Totul este facut in baza unui contract de sponsorizare de 8,5 milioane de euro semnat cu Q.Cells si valabil cinci ani, scrie presa germana.

Pana la sfarsitul anului, producatorul de panouri solare va dota arena “Signal Iduna Park” cu 8160 de module fotovoltaice, care vor fi montate pe acoperisul tribunelor de nord, est si vest. Alte 608 panouri vor fi montate pe fatada celui mai mare stadion din Germania. Astfel, Borussia nu doar ca va economisi aproximativ 200.000 de euro pe an, cat cheltuia pentru curent electric, dar va putea chiar sa castige bani din vanzarea celui pe care il va produce. In plus, va proteja si mediul, sistemul fiind unul care nu emana dioxid de carbon.

In lume mai sunt cateva stadioane care au optat pentru eco-stadioane. SC Freiburg a fost primul club care si-a transformat astfel stadionul, iar apoi au urmat cei de la FC Zurich.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente