Ministrul Turismului, Elena Udrea, a facut public un nou proiect care ar trebui sa revitalizeze turismul romanesc: o statiune de vacanta care va costa cel putin 150-200 de milioane euro. Statiunea ar urma sa fie realizata in zona Padina-Pestera, in muntii Bucegi, anunta Evenimentul Zilei.
elena udrea
In legatura cu acest priect, Elena Udrea a declarat: “Stadiul rudimentar al infrastructurii poate fi un avantaj. Putem porni de la acest stadiu, oarecum inapoiat, si putem crea o zona turistica pretabila la ecoturism”, a declarat ministrul Transporturilor, in cadrul unei conferinte de presa de la Moroeni.

Prefectul judetului Dambovita, Iancu Caracota, a declarat ca au inceput deja discutiile cu investitorii italieni.

“Imi place ideea si daca isi pastreaza caracterul ecologic chiar sunt dispus sa ma implic. Vreau mai intai sa vad un proiect mai concret care sa atraga o paleta larga de turisti, sa aiba un teren de golf, centru spa si altele. As putea investi in jur de 10 milioane euro”, a spus Nicola Putignano, presedintele hotelului Nova Yardinia.

Pentru realizarea acestui proiect, autoritatile trebuie sa se ocupe in primul rand de infrastructura rutiera. In prezent, accesul in zona se realizeaza pe un drum forestier din Moroieni lung de 40 de km, pe serpentine.

“Cand eram tanar am fost actor cascador si pe acest drum faceam filme cu indieni, finantate de studiourile cinematografice germane. Era un loc potrivit, tocmai pentru ca era salbatic”, a povestit Iancu Caracota.

In cazul in care autoritatile din domeniu vor gasi finatarea necesara, statiunea ar putea fi pusa pe picioare in urmatorii patru ani.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here