Statul nu lasa din mina complexurile energetice

0
431

Ministrul Vosganian vrea sa introduca o prevedere in AGA societatilor prin care sa se impiedice conversia datoriilor in actiuni.

Statul nu va pierde participatia majoritara detinuta la complexurile energetice, intrucit ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, vrea sa impuna in AGA acestor societati o prevedere care sa impiedice conversia datoriilor in actiuni. „In momentul de fata nu exista acest risc (ca statul sa isi piarda participatia detinuta la complexurile energetice – n.r.), intrucit procedurile pe care le vom initia vor evita acest risc. Sintem in procedura de a mandata AGA (Adunarea Generala a Actionarilor – n.r.) pentru a gasi formula prin care sa nu se petreaca o astfel de situatie. Este o situatie mai veche si noi am mai incercat, prin justitie, sa lamurim aceste chestiuni”, a declarat Vosganian.

Conform ministrului, in acest fel se va impiedica privatizarea complexurilor pe sume mai mici decit valoarea lor reala din cauza datoriilor acumulate.

Vosganian a mai spus ca Adunarea Generala a Actionarilor complexului Turceni va avea o sedinta la inceputul saptaminii viitoare, unde se va discuta pe tema transformarii datoriilor societatii in actiuni.

In cursul zilei de joi, la The Money Channel, presedintele Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, deputat PSD si fost secretar de stat in Ministerul Economiei, declara ca statul ar putea pierde participatia pe care o detine la complexurile energetice, fara ca Guvernul sa se poata opune. Iancu a spus ca datoriile pe care complexurile le au catre Societatea pentru Inchidere si Conservare Mine Tirgu-Jiu pot fi executate de catre lichidatorul acesteia, dupa intrarea in faliment a societatii, decisa la 10 septembrie de Curtea de Apel Galati.

Structura actionariatului la complexurile energetice Turceni si Rovinari ar putea fi afectata de aceasta decizie, intrucit viitorul lichidator judiciar are posibilitatea sa transforme datoriile celor doua unitati in pachete de actiuni, a precizat deputatul PSD.

AVAS are o participatie de 75% din complexurile energetice, in timp ce Fondul Proprietatea detine 25%.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.