Strada ursilor de padure din Brasov

Pe strada Jepilor din Brasov sunt mai multi ursi decat in Germania, Austria si Cehia, la un loc, autoritatile romane fiind depasite de aceasta situatie, informeaza Mediafax

Strada Jepilor din Brasov este supraveghetata, in fiecare noapte, de un ofiter care controleaza activitatea ursilor.
„Este incredibil. Sunt 28 de ursi care locuiesc pe strada Jepilor, mai multi decat au in Austria, Germania si Republica Ceha, la un loc”, spune ofiterul Flavius Barbulescu. In multe locuri din Europa ursii au disparut complet. Germanii au vazut primul urs salbatic in anul 2006, dupa 170 de ani. Presa germana l-a botezat Bruno si acesta a devenit o celebritate nationala, pana cand a fost ucis de un vanator, in vara anului trecut. Romania este singura tara din Europa in care populatia ursilor este peste media normala.
„Este corect sa spunem ca populatia ursilor este peste nivelul normal si creste prea rapid”, a spus Serban Negus de la Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice din Brasov. In padurile din centrul tarii se gasesc intre 5.000 si 5.500 de ursi si populatia acestora creste cu 10%, in fiecare an. Acest lucru a dus la incidente intre oameni si ursi.
Sursa: Universul padurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *