Straie bio de 4 miliarde $

0
452

2008 marcheaza inceputul epocii de aur a hainelor ecologice. Specialistii es-ti-mea-za ca vinzarile de astfel de articole de imbracaminte vor creste cu 35% in acest an, pina la peste patru miliarde de dolari.

Vinzarile de haine produse din fibre organice nu reprezinta la ora actuala decit o „scama” in comparatie cu vinzarile mondiale totale de imbracaminte, ce depasesc la ora actuala 450 miliarde de dolari anual. Insa expertii de la Packaged Facts estimeaza ca aceasta „scama” va creste spectaculos in urmatorii ani. Incepind de anul acesta.

REVOLUTIE. Potrivit ultimului raport Packaged Facts, daca anul trecut s-au cumparat haine ecologice in valoare de circa 3,05 miliarde de dolari, anul acesta piata va creste cu 35%, pina la nu mai putin de 4,18 miliarde de dolari. Iar asta e doar inceputul, pentru ca specialistii se asteapta ca vinzarile de articole de imbracaminte obtinute din fibre organice sa depaseasca 11,02 mi-liarde de dolari in 2010.

De altfel, un studiu recent la care au participat 3.049 de persoane din Germania, Spania si Olanda a aratat ca peste doua treimi dintre consumatori sint interesati de hainele orga-nice. De ce se cauta hainele din bumbac bio? Pentru ca bumbacul conventional „inghite” circa 25% din insecticidele si 10% din pesticidele folosite in lume, si hainele obtinute din acesta pot provoca alergii.

Packaged Facts se asteapta la o crestere spectaculoasa a vinzarilor de hainute organice pentru copii, de tinute speciale – cum ar fi rochiile de mireasa si costumele de ginerica „verzi” -, dar si a celor de haine pentru birou sau chiar de uniforme (in domeniul medical, de exemplu).

Oferta de haine din bumbac organic este in crestere in lume. Printre principalii „ofertanti” se numara companii precum Edu (Irlanda), Gaiam (SUA), Hanna Andersson (SUA), H&M (Suedia), Howies (Marea Britanie), Levi Strauss & Co (SUA), Loomstate (SUA), Nordstrom (SUA), Under the Canopy (SUA), Marks & Spencer (Marea Britanie), Woolworth (Africa de Sud), C&A (Marea Britanie) sau Nike. Insa noi si noi companii intra pe piata cu produse bio.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.