Studiu: Bucuresti, cel mai poluat oras din Europa

Studiu: Bucuresti, cel mai poluat oras din Europa

Bucurestiul este cel mai poluat oras din Europa, potrivit unui studiu efectuat timp de trei ani, in 12 tari din Uniunea Europeana.

Aproape 2 milioane de masini, sute de santiere care nu respecta normele, putine spatii verzi, toate isi aduc contributia la o atmosfera aproape irespirabila.

38 de micrograme de particule de poluare pe metru patrat de aer, ceea ce inseamna patru ori mai mult decat limita maxima de Organizatia Mondiala de Sanatate, anunta Realitatea TV.

“Asta inseamna ca, in loc sa avem intr-un an 100 de tone de praf pe kilometru patrat, avem 400 de tone de praf pe kilometru patrat. Asta poate fi o cuantificare mai usor de priceput. Asta inseamna ca suntem deficitari la capitolul spatii verzi, pentru ca spatiile verzi sunt antidotul impotriva prafului”, explica Niculae Radulescu, presedinte ECO Civica.

Daca bucurestenii s-au obisnuit cu aceasta situatie si s-au resemnat, in schimb primarul general, Sorin Oprescu, este optimist. “La urmatorul studiu o sa ne spuna aia ca daca mai primim ceva praf de la ei, ca la noi e foarte curat”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente