Studiu: Bucuresti, cel mai poluat oras din Europa

  0
  497
  Suntem in infringement pentru 15 aglomerari
  Studiu: Bucuresti, cel mai poluat oras din Europa

  Bucurestiul este cel mai poluat oras din Europa, potrivit unui studiu efectuat timp de trei ani, in 12 tari din Uniunea Europeana.

  Aproape 2 milioane de masini, sute de santiere care nu respecta normele, putine spatii verzi, toate isi aduc contributia la o atmosfera aproape irespirabila.

  38 de micrograme de particule de poluare pe metru patrat de aer, ceea ce inseamna patru ori mai mult decat limita maxima de Organizatia Mondiala de Sanatate, anunta Realitatea TV.

  „Asta inseamna ca, in loc sa avem intr-un an 100 de tone de praf pe kilometru patrat, avem 400 de tone de praf pe kilometru patrat. Asta poate fi o cuantificare mai usor de priceput. Asta inseamna ca suntem deficitari la capitolul spatii verzi, pentru ca spatiile verzi sunt antidotul impotriva prafului”, explica Niculae Radulescu, presedinte ECO Civica.

  Daca bucurestenii s-au obisnuit cu aceasta situatie si s-au resemnat, in schimb primarul general, Sorin Oprescu, este optimist. „La urmatorul studiu o sa ne spuna aia ca daca mai primim ceva praf de la ei, ca la noi e foarte curat”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.