Array

Studiu: La fiecare masina inchiriata prin car-sharing alte 32 nu se vand

Studiu: La fiecare masina inchiriata prin car-sharing alte 32 nu se vand
Studiu: La fiecare masina inchiriata prin car-sharing alte 32 nu se vand

Serviciile de inchiriere auto tip car-sharing – care presupun un abonament pentru a putea inchiria si conduce o masina pe care o iei dintr-o parcare, fara a fi nevoie de un operator uman care sa ti-o predea – limiteaza dorinta oamenilor de a cumpara propriile masini, reiese dintr-un studiu realizat de AlixPartners in SUA. La fiecare masina utilizata in servicii de tip car-sharing, alte 32 de automobile nu se vand.

In lume exista mai multe programe de tip car-sharing, iar in general fiecare producator auto dintre cei mai mari are fiecare programul sau: car2go (Daimler), DriveNow (BMW Group), Mu by Peugeot (Peugeot), Twizy Way (Renault). La acestea se adauga scheme similare dezvoltate de marile companii de inchirieri auto.

Studiul facut de AlixPartners releva faptul ca pentru fiecare masina utilizata in scheme de tip car-sharing, alte 32 de automobile nu se vand, aceasta cifra fiind dubla fata de estimarile anterioare.

Oamenii prefera car-sharing-ul pentru usurinta de utilizare a serviciului si economie, dar mai putin pentru protectia mediului – element vazut ca unul dintre cele mai benefice pana acum. Circa 51% dintre respondenti au declarat ca evita cumpararea unei masini deoarece exista car-sharing-ul, iar 45% spun ca in continuare vor evita achizitia unei masini personale. Cele mai mari rate de respingere pentru un automobil proprietate-personala se inregistreaza in randul tinerilor si printre familiile cu copii.

Studiul a fost facut pe 1.000 de adulti (varste peste 18 ani), cu permis de conducere, in zece mari piete de car-sharing din SUA.

Foarte popular in Germania este DriveNow de la BMW. Poti conduce ce masina vrei din flota disponibila (mai multe modele MINI, inclusiv decapotabil, BMW X1, BMW Seria 1) la un cost fix ce porneste de la 0,24 euro/minut, indiferent de masina pe care o alegi. Acest tarif include si carburantul. De pe site-ul DriveNow poti sa-ti cumperi 60, 125, 240 sau 500 de minute de condus/luna si le utilizezi cand vrei. Iti rezervi o masina in ce interval orar vrei, prin intermediul telefonului mobil, si gata.

Ideea din spatele DriveNow este aceea de a face o masina premium accesibila si celor care nu-si permit sa si-o cumpere, cum ar fi studentii. Totodata, spun oficialii BMW, odata ce publicul tanar a gustat din experienta BMW si MINI, sunt sanse mult mai mari ca el sa aleaga o asemenea masina cand va fi adult si isi va permite un automobil nou sau rulat. Iata insa ca studiul AlixPartners pare sa infirme aceasta teorie.

Serviciile de car-sharing sunt de asemenea o perfecta rampa de lansare, cunoastere si popularizare a BMW i3. Ele sunt relativ scumpe, dar prin DriveNow sunt vor fi mai interesante din punct de vedere financiar, iar cu aceste masini in circulatie, intr-un mediu de condus natural, se constituie indirect o platforma foarte vasta de testare a tehnologiilor si comportamentelor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente