WINGS: un proiect verde cu arhitectură biomimetică, la Cluj Napoca

Studium Green, primul dezvoltator din România care a construit ansambluri rezidențiale verzi și care și-a asumat implementarea de soluții sustenabile in toate proiectele din portofoliu, a obținut pre-certificarea GREEN HOMES pentru cel mai nou proiect din portofoliu: WINGS. 

Wings ne-a surprins cu o arhitectură care emulează aripile unui fluture. Designul original și arhitectura inovatoare il poziționează ca proiect emblematic pentru orașul Cluj Napoca, conceput și proiectat conform celor mai inalte standarde de sustenabilitate.

Proiectul WINGS a obținut pre-certificarea GREEN HOMES după implementarea in faza de proiectare a unor măsuri de sustenabilitate care implică: grădină urbană, infrastructură pentru sortarea deșeurilor la sursă pe perioada de operare, reducerea efectului de insulă de căldură prin folosirea unor materiale cu Index de Reflexie Solară ridicat pentru acoperiș, spații terasate, folosirea de plante perene în balcoane, irigații eficiente, obiecte sanitare cu debit redus, eliminarea poluării luminoase nocturne și  reducerea consumului de energie, folosirea de materiale de construcții sustenabile, finisaje cu niveluri reduse de Compuși Organici Volatili (COV), programe de educare a locatarilor în privința folosirii sustenabile a clădirii (eficiență energetică, sortarea deșeurilor, compostare etc.), infrastructură pentru incărcarea mașinilor electrice și altele.

Situat în zona de vest a orașului Cluj-Napoca, cu o perspectivă deschisă către oraș și Pădurea Făget, complexul WINGS beneficiază de acces rapid și eficient la mijloace de transport în comun, la grădinițe și unități de învățământ, cabinete medicale, zone comerciale și obiective turistice importante. Este format din 228 de apartamente, dispuse în 2 corpuri, iar conform dezvoltatorului circa 20% dintre acestea au fost deja rezervate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *