SUA vor sa permita Iranului productia de uraniu imbogati cu conditia sa accepte „inspectii fara restrictii” ale instalatiilor nucleare

SUA vor sa permita Iranului productia de uraniu imbogati cu conditia sa accepte "inspectii fara restrictii" ale instalatiilor nucleare

Lovitura de teatru! SUA schimba registrul vocal fara de Iran si vor sa permita acestei tari sa continue productia de uraniu imbogatit, fapt de neconceput pana de curand. Conditia? Teheranul sa accepte „inspectii fara restrictii” ale instalatiilor nucleare – americanii nu vor bombe atomice in mana lui Mahmoud Ahmadinejad.

Sase rezolutii ONU au condamnat, pana acum, Iranul pentru uraniul imbogatit

Programul nuclear al Iranului, in special imbogatiea uraniului cu pana la 20%, a fost condamnat de sase rezolutii ale ONU – patru dintre ele au fost insotite de sanctiuni, impuse de Statele Unite si Uniunea Europeana.
Slab imbogatit (de la 3,5 la 20% ), uraniul poate servi drept combustibil in centrale nucleare sau in instalatii cu scop stiintific. Imbogatit insa dincolo de 90%, acesta intra in fabricarea armelor nucleare.

Americanii asta suspecteaza ca s-ar petrece – Teheran ar urmari sa se doteze cu bombe nucleare, iranienii insa neaga si spun ca uraniul imbogatit e folosit doar ca si combustibil pentru instalatiile sale de producere a energiei.

Pare contraproductiv ca cele doua tabere sa se cramponeze pe pozitiile lor

„Un consens s-a constituit treptat in randul responsabililor americani si straini cu privire la faptul ca Iranul nu va accepta probabil sa renunte complet la imbogatirea uraniului”, scrie acum presa americana, citata de Mediafax. Se pare ca e contraproductiv sa continue cu incapatanarea si de-o parte, si de alta, nu se rezolva nimic astfel, au tras concluzia oficialii americani.

La jumatatea lunii aprilie, secretarul de Stat Hillary Clinton a pledat pentru o politica de schimb reciproc in ceea ce priveste Iranul, subliniind ca Teheranul trebuie sa furnizeze „dovezi” ale bunelor sale intentii in privinta uraniului imbogatit, iar apoi Statele Unite vor reactiona „in consecinta”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente