Submarinul cu pedale, aproape de lansare

  0
  309

  Un submarin propulsat cu ajutorul pedalelor, capabil sa se scufunde pana la 30 de metri sub apa, a fost fabricat de o companie ruseasca, scrie „The Daily Telegraph”. Ambarcatiunea poate fi pusa in miscare de un „echipaj” format din doua persoane care nu au nevoie de o pregatire speciala pentru a o putea manevra. Cele doua persoane stau una langa cealalta in interiorul submarinului si pur si simplu pedaleaza.submarin cu pedale

  Fabricata in cea mai mare parte din plexiglas, caroseria submarinului ofera o priveliste spectaculo asa asupra adancurilor, spun designerii prototipului. In afara de cele doua randuri de pedalele cu care este dotat, submarinul are o carma si cateva butoane cu ajutorul carora poate fi controlat foarte usor.

  Poate fi transportat cu masina

  Cu o lungime de 3,35 metri si o latime de aproape 2 metri, vehiculul subacvatic ar putea fi transportat in remorca unui autoturism, ca orice barca de dimensiuni mici. Pe langa versiunea propulsata cu ajutorul pedalelor, constructorii au mai realizat un model echipat si cu un mic motor electric.

  Printre dotarile de baza ale submarinului se numara si cateva menite sa le confere siguranta pasagerilor: un sistem automat ce elibereaza o cantitate de balast, astfel incat vehiculul sa se ridice rapid la suprafata apei in cazul unei avarii. Usor de manevrat, vehiculul se poate misca inainte, inapoi, in sus si in jos, poate plana si se poate roti in jurul axei sale verticale.

  Submersibilul a fost realizat de compania ruseasca Marine Innovative Technologies Ltd (MIT) si ar putea costa aproximativ 56.000 de euro. Pretul ar putea cobori la 17.000 de euro/bucata in cazul cumparatorilor care vor achizitiona mai multe bucati. Reprezentantii MIT se asteapta ca minisubmarinul sa fie cautat atat de cumparatori privati, cat si de companii de agrement care le-ar putea inchiria turistilor.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.