Substanta neurotoxica ce ne otraveste mancarea

Una dintre cele mai complexe analize legate de o neurotoxina denumita eter difenil polibrominat sau PBDE a revelat faptul ca aceasta substanta se afla la un nivel alarmant, fiind intalnita si in alimentatie nu doar in obiectele casnice.deseuri toxice

Acest compus chimic se regaseste in majoritatea produselor pe care le utilizam in activitatile noastre cotidiene: telefoane mobile, aparate casnice, produse cosmetice, computere sau saci de dormit.

Conform site-ului wired.com, aceasta substanta a ajuns sa fie folosita pe scara mondiala in absolut toate produsele pe care le folosim datorita calitatii sale de a fi ignifuga. Alicia Fraser de la Boston University School of Public Health (n.a. Universitatea Nationala de Sanatate Publica din Boston) a publicat un articol luna aceasta atragand atentia asupra pericolului in care ne confruntam din cauza deseurilor in componenta carora se afla si aceasta substanta.

Cateva state americane precum California, Washington si Main deja au interzis folosirea acestei substante. Din cauza proprietatilor sale substanta nu se poate distruge imediat, luand destul de mult timp pana cand sa fie reciclata si ca atare deseurile ce sunt aruncate in locuri neamenajate contamineaza solul si panza de apa freatica. O data intratata in ecosistem, noi ajungem sa o consumam prin alimentele si produsele ce provin din aceste zone. Afectiunile provocate pot varia de la afactarea sistemului nervos pana la malformatii congenitale in cazul noilor nascuti si paralizie partiala.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *