Suceava: Prima celula din depozitul ecologic de la Moara, gata in sase luni

0
432

Firma care a castigata licitatia pentru construirea gropii ecologice este din Austria si are ca termen de predare a primei celule din cadrul proiectului, sfarsitul lunii noiembrie.depozit ecologic

Dupa ce autoritatile judetene au semnat contractul cu firma castigatoare a licitatiei pentru constructia gropii ecologice din Moara, seful Consiliului Judetean (CJ) a explicat ca acestia vor termina lucrarile in sase luni.

Problema gestionarii deseurilor din judet va fi astfel redusa, dupa ce satele din jurul municipiului plus orasul resedinta de judet nu vor mai cheltui bani in plus pentru transportul gunoiului la gropi care inca mai functioneaza. In prezent toate deseurile din municipiu sunt transportate la groapa de gunoi din Antilesti, iar pana la finalizarea proiectului acestea vor fi transportate la Botosani.

„Astazi (n.r. – 27 mai) dam drumul la contractul de managmentul al deseurilor in judetul Suceava. In fapt este vorba de prima parte a acestui contract”, a declarat Gheorghe Flutur, seful CJ, in cadrul unei conferinte de presa.

Alpine Bau Gmbh Wals din Siezenheim, a fost desemnata castigatoare a licitatiei de executie a primei celule de la depozitul de deseuri din zona localitatii sucevene Moara, valoarea proiectului, fara TVA, fiind de 19 milioane de lei, iar termenul de executie este de sase luni. Potrivit sefului CJ, un al doilea depozit ecologic va fi construit in zona comunei Pojorata. Dupa aprobarea contractului de finantare, care va fi depus la comisia pentru fonduri europene cheltuielile eligibile facute de CJ pentru implementarea acestui proiect vor putea fi decontate.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.