Sudul Bacaului, poluat cu amoniac

0
199

Combinatul chimic AMURCO Bacau a poluat din nou orasul, cu amoniac, in aceasta dimineata, la ora 6,30.poluare cu amoniac

Bacauanii care locuiesc in zona au telefonat la Protectia Mediului, dar si la 112, ca sa sesizeze faptul ca aerul nu poate fi respirat si ca mirosul de amoniac era puternic. „Am deschis fereastra, insa m-am speriat. Nu puteai sa respiri, era un miros intepator, care te facea sa te ineci. A durat cam 20 de minute”, a declarat Constantin Buznea, care locuieste intr-un bloc de pe Calea Republicii, in partea sudica a Bacaului.

In urma sesizarilor primite de la cetateni, la fata locului s-au deplasat specialisti ai Garzii Nationale de Mediu, Agentiei pentru Protectia Mediului si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. „In urma masuratorilor efectuate, s-au constatat emisii de amoniac, datorita manevrelor de oprire – repornire a instalatiei de amoniac din cadrul combinatului AMURCO”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Maior Constantin Ene” din Bacau. Pana acum conducerea combinatului AMURCO nu a explicat in niciun fel situatia.

Specialistii de la Protectia Mediului continua analizarea datelor obtinute in urma masuratorilor, pentru a stabili daca vor aplica poluatorului o sanctiune si in ce va consta aceasta.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.