Supercar eco – Bizzarini Veleno Concept

  0
  377
  Supercar eco
  Supercar eco

  Bizzarini Veleno este creatia tanarului designer polonez, Borys Dabrowski, ce propune pentru viitor un supercar eco, fara a renunta la design-ul specific acestor automobile.

  Borys Dabrovski a folosit ca sursa de inspiratie pentru proiectul sau de licenta pe designerul italian, Giotto Bizzarini, responsabil pentru faimosul Ferrari 250 GTO.
  Polonezul propune un supercar ce este propulsat de un motor electric, energia fiind produsa de o pila de hidrogen. Chiar daca este cel mai abundent element chimic din Univers, hidrogenul este foarte greu de gasit in stare pura. Dabrovski s-a gandit si la aceasta problema si propune obtinerea hidrogenului din alge sau deseuri organice.
  Designul conceptului este de asemenea inspirat din natura. Tema coloristica este asemanatoare broastei sageata, unul dintre cele mai veninoase animale de pe Pamant. Legaturile cu acest amfibian nu se opresc aici, veleno insemand venin in italiana.

  Eventualele modele reale vor putea fi construite dintr-un material compozit nou pentru industria auto, numit CentrAL. Acesta este fabricat din straturi de aluminiu, fibra de sticla si graphene, un material extrem de rezistent alcatuit din fire de grafit de grosimea atomilor.
  Chiar daca Bizzarini Veleno nu va fi produs in serie niciodata, designerul polonez, Borys Dabrovski, sustine ca pana in 2030 acesta va fi noul mod de proiectare a automobilelor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.