Go M.A.D.! ONG-urile incurajeaza cetatenii sa IA ATITUDINE in legatura cu Reforma Politicii Agricole Comune la nivelul Uniunii Europene
In urma rezultatului devastator al votului asupra reformei PAC, de ieri din Comisia Parlamentului European pentru agricultura si dezvoltare rurala (COMAGRI), 25 de organizatii ale societatii civile din 10 tari lanseaza astazi o actiune la nivel european: Go M.A.D. (Go Meet A Deputy! / Viziteaza-ti euro-deputatul). Campania cheama cetatenii Europei sa interactioneze in mod direct cu membrii Parlamentului European din tarile lor (MPE), si sa-i intrebe cum vor vota in plen decizia privind reforma PAC, la Strasbourg in martie 2013.
Datele de contact ale celor 33 de eurodeputati romani se afla pe site-ul Parlamentului European la adresa: http://www.europarl.europa.eu/meps/en/performsearch.html – Vizitati si site-urile personale ale eurodeputatilor pentru adresele birourilor parlamentare din Romania.
„Cetatenii vor ca banii lor, proveniti din impozite, sa fie investiti in agricultura locala, verde si echitabila: pentru protejarea mediului inconjurator, sprijinirea micilor fermieri si a comunitatilor rurale, si pentru asigurarea hranei sanatoase pentru toata lumea”, spune Stephanie Roth, coordonator al campaniei Good Food Good Farming[2] – Hrana Buna, Agricultura Buna – a ARC2020. Ea adauga: „In loc sa sprijine milioanele de ferme familiale mici si sutele de milioane de contribuabili, votul COMAGRI serveste intereselor puternicelor corporatii agro-comerciale si agro-chimice, care se imbogatesc din agricultura industriala si din fabricile zootehnice. Hai sa ne indignam (Let’s Go M.A.D.) si sa schimbam acest lucru! „
Pentru prima data in istoria celor cincizeci de ani de politica europeana comuna, acordul final, privitor la directia pe care PAC o va urma in urmatorii 7 ani (cu un buget anual de aproximativ 50 miliarde €), trebuie sa fie adoptat, impreuna, de catre Consiliul Ministrilor Agriculturii si Membrii Parlamentului European. Deputatii din Parlamentul European sunt alesi direct de catre cetatenii europeni. ONG-urile care sustin aceasta campanie considera ca exista o sansa reala pentru cetatenii obisnuiti sa influenteze unul dintre cele mai importante procese legislative ale UE. La urmatoarele alegeri parlamentare europene din 2014, alegatorii vor dori sa stie ca reprezentantii lor la Bruxelles ii asculta.
„Mai mult decat sa sustina, pur si simplu, decizia aprobata de catre colegii lor din ministerele agricole, cerem tuturor celor 754 de eurodeputati, care vor vota cu privire la reforma PAC in martie 2013 la Strasbourg, sa asculte vocea celor care i-au votat„, spune Roth.
Website-ul[3] campaniei Go M.A.D. permite alegatorilor sa-si gaseasca eurodeputatii si sa ii contactateze direct prin telefon, e-mail sau printr-o scrisoare, si sa stabileasca intalniri personale/audiente cu ei. Toate concluziile intalnirilor vor fi publicate pe website. Puteti gasi pe aceasta pagina un material video care va prezinta exemple despre modul in care acest lucru poate fi realizat.