Array

Taxa de prima inmatriculare trebuie pastrata

Taxa de prima inmatriculare trebuie pastrata

Taxa de prima inmatriculare trebuie pastrata intr-o forma sau alta pentru ca ar fi incorect ca tocmai autovehiculele sa nu plateasca pentru ca polueaza, este de parere presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu.

Potrivit acestuia, chiar azi se poarta discutii cu Ministerul Justitiei pe aceasta tema. ”Ar fi nedrept si incorect sa scoatem din zona de poluare cel mai poluant factor, adica autovehiculul ale carui noxe le simtim la fiecare pas in oras”, a declarat Popescu.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, atentiona, luni, ca nu va renunta la taxa auto numai pentru faptul ca romanii continua sa inmatriculeze masini in Bulgaria.

”Noi nu putem obliga pe nimeni sa nu inmatriculeze nu numai in Bulgaria, ci in orice alta tara. Eu sunt convins ca este un program bun si sunt convins ca inteleg si cetatenii ca cel care cumpara o masina trebuie sa plateasca o taxa de prima inmatriculare, asa cum se intampla si in alte tari”, a spus.
Potrivit unor surse guvernamentale, taxa de prima inmatriculare ar putea fi diminuata cu 20%-30% din valoarea actuala, mai putin pentru masinile cu motorizarile Euro 5 si pentru cele puternic poluante.
Ministrul Mediului a propus extinderea taxei auto si la masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007.
In urma cu o luna, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis ca taxa pe poluare instituita prin reglementarea romana si care se aplica vehiculelor la prima inmatriculare, contravine dreptului comunitar.

Ministerul Mediului a sustinut, insa, ca hotararea instantei europene nu se pronunta asupra legalitatii intregului act normativ, ci da numai o interpretare a unor prevederi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente