Taxa ecologica pentru sofatul prin Milano

  0
  342

  Soferii masinilor care intra in centrul orasului Milano in timpul saptamanii platesc, incepand cu 2 ianuarie, o taxa care are scopul de a reduce traficul si poluarea, dar si de a strange bani pentru sistemul de transport in comun si pentru construirea de piste pentru biciclete.

  Taxa variaza intre 2 si 10 euro, in functie de capacitatea motorului, iar scuterele, masinile electrice sau cele hibride sunt scutite de la plata. Rezidentii cotizeaza si ei, dar pot alege sa achite o suma fixa anuala, de 250 de euro. Camerele de luat vederi si politia vor veghea cu atentie la respectarea regulilor, iar cei care incearca sa evite taxa sunt pasibili de o amenda de 70 de euro.

  Extrem de poluat, Milano este orasul cu cei mai multi posesori de masini din Europa, dupa Napoli si Roma, iar introducerea taxei a fost aspru criticata. Autoritatile au precizat insa ca in prima zi traficul din centru a scazut cu 40a, iar efectele pozitive se vor face simtite in scurt timp. Potrivit „The Times”, Torino si Genova sau chiar capitala, Roma, intentioneaza sa introduca o taxa pentru accederea in centrul orasului. In Londra, o astfel de masura a fost introdusa in urma cu patru ani.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.