Teama de inundatii in noua judete din Ardeal si Banat

0
335

Hidrologii au prelungit duminica avertizarea de cod portocaliu, care, din pacate, si-a dovedit deja autenticitatea in Hunedoara si Mures. In cateva localitati, apele au navalit pe 700 de hectare.

Judetele Mures, Hunedoara, Arad si Timis sunt sub codul portocaliu. Alte zone din Ardeal si Banat raman si ele sub semnul codului galben, care a fost extins pana marti la pranz.

Ploaia din ultimele ore a umflat periculos raurile Tarnava Mica si Mures. Din ora in ora, localnicii se duc pe mal, sa vada cat mai creste apa. Apele revarsate ale Tarnavei Mici au inghitit in doar cateva ore 200 de hectare de teren din trei sate. Localnicii simt cum se apropie pericolul, mai ales ca apa a ajuns deja in gradinile lor.

Si Muresul a iesit din matca. Apele revarsate au inghitit peste 500 de hectare din comuna Sanpaul si au inundat drumul spre satul Sanmarghita.

Spaima si in Hunedoara, unde localnicii din Vata de Jos stau cu ochii pe Crisul Repede. Satenii n-au putut sa doarma sambata noapte de teama si, cand au vazut ca vin apele peste camp, si-au dus animalele din batatura in zonele mai inalte.

Sursa: PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.