Tehnologia CSC, propusa la Reuniunea G7. Care sunt avantajele in captarea si stocarea carbonului

Tehnologia CSC, propus? la Reuniunea G7. Care sunt avantajele în captarea ?i stocarea carbonului
Tehnologia CSC, propusa la Reuniunea G7. Care sunt avantajele in captarea si stocarea carbonului
Tehnologia CSC, propusa la Reuniunea G7. Care sunt avantajele in captarea si stocarea carbonului

Securitatea energetica a fost principalul subiect dezbatut la Reuniunea G7 de la Roma, la inceputul lunii mai. Ministrii energiei din cele mai mari puteri economice ale lumii si comisarul european pentru energie au convenit asupra unui numar de activitati care trebuie realizate in vederea consolidarii securitatii energetice colective.

Avand in vedere situatia actuala din Ucraina, grupul si-a exprimat ingrijorarea fata de securitatea energetica. Ca urmare, participantii si-au luat „angajamentul de a initia o schimbare sistematica si de durata pentru imbunatatirea securitatii energetice la nivel regional, national si global”.

Un subiect important pe care l-au dezbatut reprezentantii celor sapte puteri si comisarul european pentru energie a fost utilizarea combustibililor fosili. Grupul a recunoscut ca acestia vor ramane in continuare un element extrem de important pe piata energetica. Insa, au sustinut cei prezenti la eveniment, reducerea emisiilor cauzate de combustibilii fosili este necesara pentru a face fata schimbarilor climatice. In acest sens, tehnologia CSC (Captarea si Stocarea Carbonului) poate avea o contributie extrem de importanta, fapt pentru care membri G7 sustin utilizarea acesteia.

Captarea si Stocarea Carbonului este o tehnologie in curs de dezvoltare, care a aparut ca solutie pentru limitarea emisiilor nocive eliberate in urma arderii combustibililor fosili. Sustinatorii ideii spun ca aceasta este cea mai buna solutie pana in acest moment pentru a opri raspandirea noxelor in atmosfera. In schimb, ideea este contestata de unele persoane care sustin ca exista riscul de scurgere a depozitelor odata ingropate. Tarile europene se bazeaza in mare masura pe gazul rusesc, motiv pentru care acestea au fost reticente la ideea de a impune sanctiuni mai puternice Rusiei, ca urmare a actiunilor Kremlinului in Ucraina. Reuniunea G7 a invocat necesitatea unei strategii mai ample de securitate energetica. Aceasta este necesara mai ales intr-o piata care a devenit globalizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *