Terapia florala – Efectele florilor Bach

Parintele terapiei cu ajutorul florilor este doctorul Eduard Bach, nascut in 1886 in apropiere deexpert in terapia florala Bach Birmingham, Anglia. In cursul nenumaratelor tratamente cu plante, dr. Bach a facut o descoperire importanta, care va constitui temelia terapiei care avea sa-i poarte numele; el a observat ca starea sufleteasca a pacientului se afla intotdeauna intr-o relatie directa cu o anumita grupa de agenti patogeni intestinali.

Incurajat de succesele obtinute, a dezvoltat in continuare teoria ca bolile apar in special ca urmare a unei discordante sufletesti. Acesta fiind motivul pentru care se recomanda un tratament al potentialului sufletesc, in care sunt folosite mijloace naturale. Regula de baza a tratamentului Bach era „trateaza personalitatea, nu boala”, dupa parerea lui, trebuie sa existe si medicamente care sa fie la fel de simple ca si natura insasi. In cautarea permanenta a medicamentului ideal, dupa ce cercetase numeroase plante, a descoperit plantele medicinale care reprezinta si astazi medicamentele de baza ale aromoterapiei.

Dr.Bach era convins ca o boala nu poate fi invinsa decat atunci cand poate fi restabilit echilibrul dintre trup, minte si suflet ( spirit). Atentia trebuie concentrata asupra starii sufletesti si asupra caracterului, sustine cercetatorul, deoarce sufletul omului ocupa o pozitie privilegiata in cadrul ordinii divine. Drumul initial pe care l-a urmat Dr. Bach la extragerea esentelor din flori s-a orientat dupa metodele si regulile homeopatiei. Apoi, convins de existenta unei metode de obtinere a esentelor pe cale naturala a constatat ca florile pot transmite apei  si implicit omului, energia si forta de vindecare.

Cele 38 de esente descoperite, denumite florile Bach „acopera paleta tuturor starilor sufletesti „. Asupra efectului florilor Bach, acesta spunea: „…anumite flori de camp, arbusti si arbori au capacitatea, datorita vibratiilor lor, de a mari vibratiile noastre omenesti si de a deschide canalele pentru mesajele propriului eu spiritual. Ele au puterea sa inunde personalitatea noastra cu calitatile de care avem nevoie, curatand-o in acest fel de micile defecte de caracter care ne produc suferinte (…) In acest fel simtim din nou linistea interioara  care ne elibereaza de suferinte.” Toate florile Bach, contin un anumit potential energetic so de vibratie care corespunde perfect unei stari sufletesti. Cind sufletul omului este dezechilibrat si potentialul vibrational al acestuia se schimba, influentand negativ intreaga structura energetica a omului acest lucru se manifesta prin boli fizice si psihice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *