Tesla aduce in Romania primele masini sport electrice

  Tesla aduce in Romania primele masini sport electrice

  Tesla Motors, primul constructor auto de masini sport electrice, a prezentat in Romania doua modele Tesla Roadster, ca parte a turneului Tesla Goes East, care are ca scop popularizarea conceptului de masina „eco” cu zero emisii de noxe. Traseul turneului cuprinde sapte tari si, ultima fiind Romania, unde sunt programate opriri in Arad, Sibiu, Brasov, Bucuresti si Constanta – care pe 25 august va marca si punctul estic al turneului.

  Din Suedia si pana pe malul Marii Negre cele doua masini vor parcurge in total 5.000 km in mod electric.

  Tesla Roadster este un automobil electric care utilizeaza sasiul modelului sport Lotus Elise si este asamblat in California si in Marea Britanie. Lansat in 2008, vanzarile sale au atins pana in prezent nivelul de 1.800 de unitati vandute.

  Spre deosebire de alte modele electrice lansate pe piata precum Nissan Leaf sau Mitsubishi iMiEV, care au o autonomie de aproximativ 150 km, Tesla poate rula pana la 400 km fara a avea nevoie de o reincarcare. Din punct de vedere al performantelor, Tesla poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3,9 secunde si poate atinge cel mult 201 km/h, aceasta fiind insa limitata electronic.

  Pretul de baza in Europa este de 84.000 de euro fara TVA.

  La finele anului urmator Tesla are in plan lansarea limuzinei Model S, care va fi un concept proiectat integral de companie si va avea un pret de 50.000 de euro.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *