Ungaria, Serbia si Romania au in comun interesul pentru energia regenerabila si eficienta energetica

Ungaria, Serbia si Romania au in comun interesul pentru energia regenerabila si eficienta energetica

Promovarea programelor de energie, crearea unui cadru legal, dezvoltarea pietei de energii regenerabile si atingerea unor diferite target-uri sunt doar cateva din obiectivele comune ale acestor tari. ENREG ENERGIA REGENERABILA®, targul euro-regional pentru energie din triunghiul de frontiera, revine cu cea de-a patra editie. Targul va avea loc in Arad, intre 25-27 aprilie 2012 la Expo Arad International. Acest eveniment a devenit cunoscut din 2009 ca fiind cea mai importanta platforma pentru persoane cheie si experti, in vederea schimbului de experienta si realizarea de afaceri.

Cu toate ca Romania detine 5% din resursele de titei din Europa si este cel mai mare producator de gaz din Europa Centrala, tara a importat aproximativ 33% din gaze si 66% din uleiurile sale din Rusia. Pentru a contracara aceasta dependenta de combustibili fosili, au fost stabilite obiective ambitioase pentru tara. Pana in 2020, 24% din consumul final de energie va fi acoperit din surse de energii regenerabile si productia de electricitate din energii regenerabile, alimentarea cu energie termica, racirea si alimentarea cu combustibili in domeniul transportului vor fi extinse pana in 2020.

Potentialul Romaniei de a utiliza surse de energii regenerabile este mare, iar constientizarea, in randul populatiei, in economie si politica, asupra sustinerii politicilor mediului inconjurator si a energiei este in crestere. Investitiile externe si schimburile de experienta sunt de asemenea incurajate. Piata romaneasca va deveni, in viitor, o piata de energii regenerabile in crestere.

Cel mai mare potential de crestere este in domeniul energiei solare si eoliene. In ultimii ani, energia eoliana s-a dezvoltat remarcabil in Romania, dar si in domeniul energiei solare au fost dezvoltate proiecte. In plus, exista potential prin utilizarea eficienta a biomasei in sensul larg al acesteia.

Pentru a sustine piata sa se dezvolte, la granita dintre cele trei tari: Romania, Ungaria si Serbia, REECO organizeaza cea de-a IV-a editie a ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare targ si conferinte pe energie regenerabila si eficienta energetica in constructii si renovare. In paralel cu targul vor avea loc conferinte specializate, unde autoritati publice nationale si internationale, asociatii, oamenii de stiinta si companii isi vor prezenta tendintele, rezultatele unor cercetari, tehnologii si inovatii din domeniul lor.

Targul si conferintele internationale va asteapta cu subiecte precum: energia solara, biomasa, hidroenergia, pompe de caldura, energie geotermala si eficienta energetica in constructii si renovare. Parcul Solar, Strada Biogaz si Aleea Microhidrocentralelor sunt zone diferite ale targului, unde mai multi expozanti din aceste domenii vor putea fi gasiti mai usor de catre vizitatorii de specialitate.

Pentru mai multe informatii despre ENREG ENERGIA REGENERABILA®, puteti vizita website-ul targului www.enreg-expo.com.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente