Timisoara – Deseuri „compostate”

0
835

Autoritatile timisorene intentioneaza sa infiinteze o statie de reciclare a deseurilor vegetale, in valoare de 9 milioane de euro, proiectul pentru realizarea studiului de fezabilitate urmand sa fie supus dezbaterii consilierilor locali la sfarsitul lunii ianuarie.

deseuri compostate
Consilierii municipali timisoreni urmeaza sa dezbata la sfarsitul lunii ianuarie proiectul studiului de fezabilitate pentru infiintarea acestei statii, care ar urma sa fie infiintata pe un teren de 20.000 de metri patrati si cu ajutorul careia deseurile vegetale ar fi transformate intr-un material ce poate fi valorificat ulterior in agricultura.

9,2 milioane de euro
„Procedura de compostare a deseurilor vegetale consta intr-un proces de descompunere si transformare a deseurilor vegetale intr-un material stabil, care poate fi valorificat in horticultura si agricultura. Procesul este controlat in ceea ce priveste accelerarea descompunerii, optimizarea eficientei si minimizarea impactului asupra mediului si populatiei si se desfasoara in doua faze: tratarea mecanica si descompunerea (compostarea) – proces de degradare microbiologica”, se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare, semnat de directorul Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, Vasile Ciupa. Costul total al realizarii acestei statii este estimat la circa 9,2 milioane de euro, la cursul de schimb de la sfarsitul lunii noiembrie 2008.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.