Timisoara: Patru milioane pentru amenajarea de piste de pe Calea Timisoarei pana in Centru

  0
  414
  Asociaţia Probikers Bihor organizează un maraton naţional de ciclism pe dealurile Oradiei
  Timisoara: Patru milioane pentru amenajarea de piste de pe Calea Timisoarei pana in Centru

  Acestea sunt cheltuielile elibigile ale proiectului vizand amenajarea de piste de pe Calea Timisoarei pana in Centru.

  Municipalitatea resiteana a primit o veste buna de la Administratia Fondului pentru Mediu, care a confirmat faptul ca proiectul vizand amenajarea de piste pentru biciclete intruneste conditiile pentru a beneficia de finantare.

  Potrivit adresei emise de AFM, cheltuielile eligibile ale proiectului vizand amenajarea de piste de biciclete intr-o parte a municipiului Resita se ridica la 3,9 milioane de lei, din care AFM va finanta 61,80%, respectiv 2,4 milioane de lei. Pe scurt, fata de proiectul deja demarat de autoritatile locale, vizand amenajarea de piste de biciclete in cartierul resitean Lunca Barzavei, noul proiect are in vedere Calea Timisoarei si bulevardele Revolutia din Decembrie si Alexandru Ioan Cuza, apoi zona de pe malul Barzavei, din dreptul Centrului Civic.

  „Intrucat nu exista alte variante pentru amenajarea pistelor, s-a optat pentru amplasarea acestora pe trotuarele care marginesc Calea Timisoarei, pe ambele sensuri, B-dul Revolutia din Decembrie, pe trotuarul din dreapta sensului de circulatie, si B-dul Alexandru Ioan Cuza, pe trotuarul din stanga sensului de circulatie. Centrul Civic nou, Piata 1 Decembrie 1918, este o zona pietonala care poate fi ocolita de circulatia biciclistilor prin trotuarul existent pe malul raului Barzava, sectorul cuprins intre Hotelul Semenic si Palatul Cultural – semicarosabil care deserveste doar platformele de parcare a celor doua obiective. (…) Pe cea mai mare parte a trotuarelor analizate, covorul asfaltic nu mai exista sau este degradat“, se arata intr-un comunicat pus la dispozitia presei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.