Topul masinilor cu cel mai mic consum de combustibil

  0
  868
  Trend anormal pe piata auto, alimentat de timbrul de mediu
  Topul masinilor cu cel mai mic consum de combustibil
  Topul masinilor cu cel mai mic consum de combustibil

  Modele ale producatorilor Volkswagen, Seat si Skoda au fost mentionate in topul masinilor cu cel mai redus consum de carburant, realizat de o asociatie pentru protectia consumatorilor din Romania.

  Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania -A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons face public studiul privind autoturismele.

  In cadrul studiului au fost testate un numar de 282 modele, de la 32 producatori, dintre care amintim: Skoda , Volkswagen, Opel, Fiat, Ford, Audi, Chevrolet.

  Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul Uniunii Europene, iar prin acest studiu asociatia isi propune sa informeze corect consumatorii romani atat din Romania cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta a celor mai bune produse.

  In cadrul studiului au fost acordate peste 35 de scoruri pentru diverse teste, de la usurinta in conducere, utilizarea de catre familii si persoane in varsta. De asemenea, a fost masurat si consumul real, in functie de diverse scenarii (conducere in oras, in afara orasului, pe autostrada).

  Cateva date din cadrul studiului:-

  – cel mai mic consum mediu: Volkswagen up! 1.0 EcoFuel BMT, Seat Mii 1.0 Ecofuel Ecomotive,Skoda Citigo 1.0 CNG Green tec

  – cel mai mare consum mediu de combustibil: Audi R8 Spyder V10, Chevrolet Camaro Cabriolet 6.2 V8 si Jaguar XK 5.0 V8 Cabriolet

  – cea mai mare autonomie: Opel Insignia 2.0 CDTI ecoFlex StartStop [1543 km]

  – cea mai mica autonomie (exceptand vehicule electrice): Opel Combo Combi 1.4 CNG Turbo ecoFlex si Fiat Panda 0.9 8V Twinair Natural Power

  Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca cat si pe cea europeana, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons membru cu drepturi depline in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

  Informatiile complete privind masinile de spalat rufe pot fi consultate pe platforma teste-comparative.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.