Toyota planuieste 21 de modele hibride noi pana in 2015

  „Rabla“ reînvie în „Prima ma?in?“, dar cu op?iuni limitate
  Toyota planuieste 21 de modele hibride noi pana in 2015

  Japonezii de la Toyota planuiesc sa adauge in gama lor 21 de modele hibride noi si un vehicul cu celula de hidrogen in urmatorii trei ani, iar pana la sfarsitul acestui an vor incepe productia la o noua masina electrica.

  Toyota, cel mai mare producator auto din Japonia, isi va largi gama de modele cu 21 de masini hibride noi, un RAV-4 electric si un vehicul cu celula de hidrogen pana in 2015.
  Toyota eQ, bazata pe compacta iQ, va fi pusa in vanzare in Japonia si Statele, insa aceasta nu este masina electrica despre care este vorba, pentru ca va fi produsa intr-un numar foarte limitat. Aproximativ 100 de exemplare vor iesi de pe linia de asamblare si vor fi vandute exclusiv companiilor care vor un astfel de model in flote.
  In schimb, Toyota va oferi spre vanzare publicului noul SUV RAV-4 electric, dezvoltat in colaborare cu cei de la Tesla Motors. Acesta va ajunge la dealerii din Statele Unite in perioada imediat urmatoare.

  Oficialii companiei japoneze nu au dat detalii despre noul model cu celula de hidrogen. In schimb, ei au spus ca in 2015 va intra in productie conceptul FCV-R, prezentat anul trecut la salonul auto de la Tokio.
  Motivul pentru care Toyota mizeaza pe masinile hibride si cu celula de hidrogen in detrimentul celor electrice e ca cele din urma costa prea mult si au o autonomie prea mica. De exemplu, conceptul FCR-V, care are dimensiuni asemanatoare cu ale modelului Prius, are un rezervor de hidrogen care ii ofera o autonomie de aproximativ 700 de kilometri, mult mai mult decat un vehicul electric.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *