Toyota Romania vrea sa vanda 100 de automobile hibride Prius in 2008

  0
  327

  Toyota Romania estimeaza ca la anul va comercializa 100 de unitati din automobilul hibrid Prius, care, pe langa motorul pe benzina este propulsat si de unul electric, care-i reduce emisiile poluante si consumul de combustibil, au spus pentru NewsIn, reprezentantii Toyota Romania.

  „Am lansat masina in octombrie 2006, au fost la inceputul anului cateva luni in care nu am vandut niciuna, dar in ultimele trei luni am vandut cate sase. Pana in prezent am comercializat aproximativ 20 (…) La anul sunt sigur ca vom reusi sa vindem 100, dar trebuie tinut cont ca Prius nu este o masina de volum”, a spus pentru NewsIn, directorul de marketing al Toyota Romania, Mihai Bordeanu.

  El a spus ca pentru moment Prius este o masina la moda, aleasa in special de catre vedete. „Astazi in vest si maine la noi a fi la moda inseamna sa optezi pentru ecologie, sa gandesti verde, sa respecti mediul”.

  „Prius nu e o masina cunoscuta la noi, multa lume vine in showroom si intreaba unde trebuie sa-i puna bateria sau daca se incarca la priza”, a mai spus Bordeanu.

  Prius costa in jur de 24.000 – 25.000 euro. Termenul hibrid provine din biologie, unde desemneaza un organism format din doua elemente cu totul diferite. La modelul Toyota termenul se refera la faptul ca masina are doua motoare: cel clasic pe benzina si unul electric care primeste energie de la doua generatoare care sunt incarcate de motorul pe benzina.

  Sursa: The Monney Chanel

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.