TOYOTA VA MONTA PANOURI SOLARE URMATOAREI GENERATII A HIBRIDULUI PRIUS

Toyota va monta panouri solare urmatoarei generatii a hibridului PriusPrius, celebrul automobil hibrid al celor de la Toyota va trece la urmatorul nivel in ceea ce priveste constructia acestui tip de masini. Astfel, incepand din 2009, Prius va iesi de pe portile fabricii cu panouri solare montate pe plafon, potrivit MothorAuthority. Toyota urmareste astfel marirea autonomiei electrice a hibridului. Urmatoarea generatie Prius va fi prezentata initial la salonul auto de la Detroit de anul viitor si va putea fi achizitionata incepand cu luna aprilie a lui 2009.

Publicatia MothorAuthority sustine ca versiunile de top ale automobilului vor fi dotate cu astfel de panouri solare pentru a alimenta dotarile suplimentare precum aerul conditionat. Costurile pentru instalarea acestor panouri pe plafonul masinii ar putea fi destul de piperate, variind intre 2.000 si 4.000 de dolari.

Daca insa sunt montate la actualul model Prius ar putea duce la o economie a combustibililor fosili cu pana la 30 de procente. Conform MothorAuthority, viitorul autoturism Toyota Prius va dispune, de asemenea, de un motor mai puternic, de 1,6 litri.

Consumul de combustibil ar putea fi totusi mai mic decat al predecesorului sau multumita unor noi tehnologii care includ bateriile imbunatatite, acestea contribuind la folosirea energiei electrice pentru o perioada mai mare de timp.

In acelasi timp, caroseria lui Prius va fi mai usoara, lucru care a fost intr-un fel confirmat prin conceptul 1/X (foto) prezentat la Salonul Auto de la Tokyo din 2007, potrivit MothorAuthority. Publicatia sustine ca anual vor fi construite 450.000 de autoturisme din noua generatie Prius.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *