Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, sambata, la Bistrita, ca de anul viitor statul ar putea subventiona, prin programul Rabla, inlocuirea tractoarelor vechi cu altele noi.
programul rabla pentru tractoare
Nicolae Nemirschi a spus ca anul acesta este putin probabil sa se gaseasca resursele necesare la bugetul de stat pentru subventionarea detinatorilor de tractoare vechi care ar vrea sa cumpere altele noi.

In schimb, Nemirschi a declarat ca este posibil ca programul sa fie implementat in 2010, dupa ce Ministerul Mediului va avea discutii cu acela al Agriculturii, pentru a stabili concret cum se va proceda.

“E destul de dificil sa vedem ce fel de nivel de motorizare vom putea subventiona. A mai existat o tentativa in acest sens, dar care nu a fost concretizata in final. Incercam noi, anul viitor, cel mai probabil”, a declarat Nemirschi.

Ministrul a raspuns astfel primarului comunei Budesti, Vasile Codrea, care a spus ca numai in comuna sa sunt circa zece tractoare foarte vechi, care ara zilnic in aceasta perioada si consuma extrem de mult carburant, din cauza vechimii motoarelor, poluand totodata atmosfera.

“Daca aceste tractoare ar fi inlocuite cu altele noi, s-ar consuma mai putin carburant, poate ca s-ar face si agricultura mai performanta si de aici decurg si alte avantaje, cum ar fi acela ca painea de calitate s-ar produce in tara si nu ar trebui sa mai dam bani grei pe ea”, a spus Codrea.

Nicolae Nemirschi a declarat ca este de acord cu toate cele afirmate si va incerca sa colaboreze cu Ministerul Agriculturii pentru a gasi cea mai buna solutie.

Nicolae Nemirschi a facut o vizita de doua zile in Bistrita-Nasaud. Ministrul a participat, vineri, la o actiune de ecologizare a Somesului Mare, a vizitat o fabrica de prelucrare a lemnului si a inchis o groapa de gunoi neautorizata.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.