Trei localitati bacauane au fost incluse in Ghidul turistic „Cele mai frumoase sate din Romania” si promovate in Europa

0
612
Trei localitati bacauane au fost incluse in Ghidul turistic „Cele mai frumoase sate din România” si promovate in Europa
Trei localitati bacauane au fost incluse in Ghidul turistic „Cele mai frumoase sate din Romania” si promovate in Europa

Trei localitati bacauane au fost incluse in Ghidul turistic realizat de Asociatia „Cele mai frumoase sate din Romania” si promovate in Europa: Ciughes, Dofteana si Poiana Sarata. Pentru ca nu sunt singurele sate pitoresti din judet, AFSR a propus CJ Bacau un parteneriat care sa permita derularea unor proiecte comune.

Asociatia „Cele mai frumoase sate din Romania” a fost infiintata in 2010, la Brasov, de 31 de comune din toate regiunile tarii. Anul trecut, „asociatia a initiat un program de dezvoltare durabila a satului romanesc, «Cele mai frumoase sate din Romania – dezvoltare prin mostenirea culturala», program inspirat din initiative similare implementate in tari europene precum Franta, Italia si Belgia”, a explicat Dumitru Braneanu, vicepresedintele CJ, in fata consilierilor judeteni. Nicolae Marghiol, presedintele executiv al Asociatiei „Cele mai frumoase sate din Romania”, s-a adresat CJ Bacau propunand „incheierea unui protocol de colaborare intre AFSR si CJ Bacau in scopul derularii urmatoarelor actiuni comune: inventarierea satelor, siturilor, activitatilor si evenimentelor care permit incadrarea lor in categoria «cele mai frumoase sate», pe baza evaluarii dupa criterii obiective.”

Se vor duce la „Festivalul Dulcetii”

Intre actiunile propuse CJ Bacau se numara seminarul „Cele bune sa se adune, cele rele sa se spele”, pe tema dezvoltarii rurale, proiectele „Labirint in lanul de porumb”, „Parcuri de Agrement” si „Scoala de gradinarit ecologic”, participarea la „Festivalul European al Dulcetii, Compotului si Sucului Natural” si la „Ziua satului romanesc”, precum si realizarea ghidului turistic „Cele mai frumoase sate din Romania”, care va circula in Europa. In prima editie a ghidului, sunt prezentate si trei sate din judetul Bacau: Ciughes, din comuna Palanca, Poiana Sarata – Oituz si Dofteana. „La sfarsitul lunii mai, vom avea, in Bacau, o actiune de lansare a acestui ghid, in care sunt prinse cele trei sate, urmand sa fie inclusele si altele, alese impreuna cu AFSR. Acesta e un ghid turistic care va circula, din mai, in franceza si engleza”, a declarat Dumitru Braneanu. CJ Bacau a decis sa colaboreze cu asociatia si sa introduca noi localitati in grupul „Celor mai frumoase sate din Romania”. Acestea vor fi evidentiate din perspectiva unicitatii obiceiurilor, a produselor traditionale si a frumusetii peisajului. Parteneriatul presupune si finantarea de catre CJ a proiectelor si evenimentelor, suma totala alocata fiind de aproape 29.250 de lei.
Silvia Patrascanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.