Array

Trenul verde canadian cucereste Suedia

Trenurile de mare viteza din noua generatie nu polueaza mediul si se dovedesc mult mai rapide si mai ieftine decat cele traditionale
tren verde
Suedezii au testat primul tren ecologic, fabricat de canadieni, care consuma cu 30% mai putina energie si atinge o viteza de aproape 300 de kilometri pe ora.

Trenul ecologic sau “trenul verde” este testat in regiunea de nord a Suediei si a fost scos pe piata de celebra companie canadiana Bombardier Transport, informeaza site-ul GreenBiz.

Trenul atinge o viteza de peste 295 kilometri pe ora, consuma cu 30% mai putina energie si nu are nevoie de o infrastructura speciala. Testele facute pana in prezent in Suedia demonstreaza ca obiectivele propuse de inginerii de la Bombardier pot fi atinse. “Trenul verde” a stabilit deja un nou record de viteza, iar pe traseul de cale ferata dintre Stockholm si Gotteborg timpul in care calatorii pot ajunge la destinatie a fost scurtat cu 15 minute.

Fara cai ferate speciale!

Inginerii de la Bombardier, impreuna cu Societatea Nationala suedeza de Cai Ferate Banverket, au inceput sa lucreze la acest proiect din 2005, iar in 2011, sustin oficialii companiei producatoare, “trenul verde” va circula regulat pe caile ferate din nordul Suediei.

Noul prototip, denumit Grona Taget, corespunde unei versiuni ameliorate a trenului “Regina”, proiectat tot de inginerii de la Bombardier, iar principala sa caracteristica este de a se adapta conditiilor de trafic din tarile nordice.

Reprezentantii cailor ferate suedeze s-au aratat incantati de rezultatele ultimelor teste si de faptul ca nu sunt nevoiti sa construiasca noi cai ferate.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente