Tribul mascho-piro traieste departe de lumea moderna, in adancimea imensei paduri amazoniene

Tribul mascho-piro traieste departe de lumea moderna, in adancimea imensei paduri amazoniene

Tribul mascho-piro traieste departe de lumea moderna, in adancimea imensei paduri amazoniene si acum au aparut primele fotografii cu aceasta populatie necunoscuta, relateaza 7sur7.be.

Tribul n-a stabilit niciodata vreun contact pasnic cu lumea exterioara sau cu triburile vecine, vrand mereu sa traiasca izolat pe teritoriul peruvian al padurii amazoniene. Investitorii, tot mai numerosi in zona, imping necontenit populatiile locale spre alte teritorii, alimentand astfel animozitatea localnicilor fata de straini. In ultimii ani s-au inmultit incidentele impotriva turistilor, exploratorilor si altor ‘intrusi’, considerati profanatori ai unui teritoriu sacru. Recent, trimisul unui trib vecin, care doreste de 20 de ani sa stabileasca un dialog cu mascho-piro, a aflat pe pielea lui cat rau poate face frica de invadatori, fiind intampinat cu o salva de sageti otravite.

Aceste precedente periculoase nu l-au descurajat pe arheologul spaniol Diego Cortijo sa-i caute. De la o distanta suficient de mare (120 m) si echipat cu un aparat foto cu obiectiv telescopic, arheologul-fotograf a reusit sa ‘se amestece’ printre membrii comunitatii mascho-piro, ca sa ofere lumii exterioare dovada inedita a existentei unui trib, fotografiat prima oara in istoria lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *