,,O cale ferata semi-inchisa figureaza pe o lista a comorilor ascunse din Uniunea Europeana” spun cei de la yahoo.stiri.ro. Dupa episodul cu cascada Bigar – Coronini din apropierea Bozoviciului, Romania recidiveaza cu un alt loc, de data aceasta de la noi din ograda, din Caras Severin.
Linia ferata pe care acum se mai circula doar cu comanda, asigura candva, legatura dintre orasele Otelul Rosu si Caransebes. Mai exact, era linia ferata pe care se transporta navestistii si marfa la Combinatul Siderurgic din Otelu, marmura de la Ruschita, lemn si alte marfuri. Acum, fiindca traficul este foarte scazut, vegetatia care s-a dezvoltat de-o parte si de alta a sinelor, a transformat aceasta linie ferata intr-un adevarat tunel vegetal. Unii cu spirit mai poetic, l-au trasformat chiar intr-un obiectiv romantic. Internautii l-au denumit “Tunelul iubirii”. Bucata respectiva de tunel se afla la iesirea din Obreja spre gara Glimboca.
Cei de la CFR nu-l vad decat ca pe o delasare si un punct in plus de rezolvat pe agenda de lucru, mai exact, defrisarea vegetatiei de pe marginea sinelor. Asta inseamna automat moartea tunelului si disparitia sa. Poate ca acum, dupa mediatizare locului – a se vedea ce s-a intamplat cu cascada de la Bigar-Coronini din Defileul Minisului, oficialii de la CFR se vor mai gandi daca este momentul sa actioneze acum, sau sa o lase pe mai la toamna cu defrisatul si toaletarea copacilor de pe marginea caii ferate.
O cititoare a InfoCS, doamna Claudia Moaca, a realizat cateva fotografii in care se poate vedea ,,bucatica” de tunel, fotografii simple, reale si neatinse de vreo un program de editare sau prelucrare foto.
La randul sau, artistul fotograf, Florin Avramescu a realizat un set de fotografii in care se vede de la o posta mana artistului si a ,,meseriasului”.
O ultima fotografie reprezinta tunelul din Ucraina.
VIDEO – mai exact, imaginile cu tunelul apar pe la minutul 5
”Tunelul verde” din Glimboca a fost descoperit intamplator in anul 2013 de catre fotograful Florin Avramescu. Locul cu pricina este situat intre satele banatene Glimboca si Obreja, la aproximativ 10 km de Caransebes. Fotograful dorea sa surprinda un apus de soare iar in momentul cand a ajuns pe calea ferata de aici, a ramas fara cuvinte.
Pe linia dezafectata trecea in trecut trenul cu navetisti catre combinatul Otelu Rosu. Odata cu inchiderea combinatului siderurgic, toate cursele au fost sistate.
Fotografiile sunt realizate in cursul anului 2013 de catre Florin Avramescu iar pe blogul sau puteti descoperi si alte ipostaze ale acestui loc frumos din Romania.
Acest obiectiv apare, anul acesta, pe lista cu 28 de locuri mai putin cunoscute din Europa, cate unul pentru fiecare stat membru, intocmita de Parlamentul European.
Proiectul de promovare a acestor locuri se numeste “Descopera Europa” si a fost lansat anul trecut, cu ajutorul aplicatiei mobile Foursquare.
Noua lista, numita acum ‘Re-descopera Europa’, include obiective despre care legislativul european ne asigura ca este foarte probabil sa nu fi auzit niciodata. Un castel de nisip, un buncar sovietic secret, un sat muzeu, fenomene geologice — sunt cateva dintre propuneri, reprezentand atractii pentru toate gusturile, relateaza agepres.ro.
Un ”tunel” asemanator se afla in vestul Ucrainei, langa orasul Klevan. Locul a devenit foarte popular printre turistii din intreaga lume primind sugestiv numele de ”Tunnel of love” iar unele publicatii l-au inclus intre cele mai frumoase 10 locuri de pe glob.
Anul trecut, pe aceasta lista a figurat Transfagarasanul.