Tur pe biciclete, rondul Cetatii, evenimente stradale in ”Saptamana europeana a mobilitatii”

Tur pe biciclete, rondul Cetatii, evenimente stradale in ”Saptamana europeana a mobilitatii”

Primaria Bistrita se raliaza si in acest an campaniei „Saptamana europeana a mobilitatii” si actiunii internationale “In oras, fara masina mea” (16-22 septembrie), ocazie cu care vor avea loc diverse actiuni: concursuri, expozitii, turul orasului pe bicicleta, rondul cetatii, campanii de informare.

Campania „Saptamana europeana a mobilitatii”, 16 – 22 septembrie 2012, 22 septembrie 2012 – „Bistrita – o zi fara autoturism”. Motto: „Moving in the right direction”

La nivel european, in perioada 16-22 septembrie se deruleaza “Saptamana Mobilitatii”, al carei punct culminant il reprezinta ziua de 22 septembrie – „Ziua fara autoturism”.

Pornind de la succesul “Zilei internationale fara autoturism” initiata in Franta in 1998, “Saptamana Europeana a Mobilitatii” – organizata de Comisia Europeana, a fost lansata in aprilie 2002, la Bruxelles. Tema centrala a “Saptamanii Europene a Mobilitatii 2012” este „Moving in the right direction”, iar la nivel national se organizeaza cea de-a X-a editie a evenimentului.

Motto-ul acestei editii subliniaza faptul ca mobilitatea urbana durabila poate fi realizata printr-o abordare de planificare integrata care sa ia in considerare toate modurile de transport in interiorul orasului si imprejurimi.

Pentru constientizarea opiniei publice, in data de 22 septembrie 2012 intre orele 8.00 – 17.00, va fi suspendat traficul rutier pe str. Dornei, Piata Centrala si str. Gheorghe Sincai (pana la intersectia cu str. M. Eminescu si str. Dogarilor).

Agentii economici care desfasoara activitati in perimetrul rezervat vor avea acces la spatiile comerciale pentru efectuarea aprovizionarii pana la ora 8.00.

Scopul acestei actiuni este acela de a incuraja locuitorii oraselor de a alege mijloace de transport nepoluante sau cat mai putin poluante. Astfel, este recomandata renuntarea la deplasarea cu autoturismul personal atunci cand pot fi folosite mijloace de transport in comun, bicicleta sau chiar mersul pe jos.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente