Un cutremur cu magnitudinea 8 pe scara Richter a lovit Samoa, provocand un tsunami

0
439

Un tsunami, provocat de un cutremur cu magnitudinea de 8 pe scara Richter, a lovit aseara arhipelagul Samoa din Oceanul Pacific. Un bilant provizoriu indica cel putin 100 de morti.
cutremur
In Samoa Americana a fost decretata stare de calamitate. Din relatarile martorilor, unele sate de coasta au fost distruse in totalitate de ape.

Cutremurul a avut loc la ora locala 06:48. Imediat a fost emisa o alerta de tsunami pentru zona Pacificului de Sud. Samoa, Noua Zeelanda si Hawaii au fost printre teritoriile vizate.

In scurt timp, Samoa Americana a fost lovita de un prim val seismic in apropiere de Pago Pago. Martorii povestesc scene de cosmar.

Numarul victimelor ar putea creste in conditiile in care numerosi oameni au fost dati disparuti, iar caile de comunicatie cu unele sate au fost distruse complet.

Locuitorii din Noua Zeelanda au fost si ei sfatuiti sa paraseasca zonele de coasta. Specialistii se asteapta la valuri de pana la 1 metru inaltime. Arhipelagul Samoa, cu o populatie de 250.000 de oameni, este format din statul Samoa si Samoa Americana, teritoriu al Statelor Unite.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.