Un deputat PSD vrea ca brazii de Craciun sa fie replantati

0
314

Deputatul PSD Florin Iordache vrea sa schimbe traditia sarbatorilor de iarna si sa opreasca taierea brazilor de Craciun. El cere printr-un proiect de lege ca pomii sa fie vanduti doar in ghivece. Deputatul a venit cu aceasta initiativa dupa ce anul trecut mii de brazi de Craciun au fost lasati de izbeliste in piete.

Deputatul PSD este optimist si crede ca masacrul brazilor poate fi stopat. Florin Iordache vine si cu o solutie: pomii ar putea fi dezgropati cand ajung sa inaltimea de un metru, pusi in ghivece si vanduti in acest fel. Daca nu s-ar vinde, ar putea fi replantati.

Mai exact, Romsilva ar trebui sa cumpere brazii atat de la comercianti dar si de la clienti in schimbul unui sume fixe, stabilita in functie de dimensiunea bradului. Exista insa si o alta varianta: brazii impodobiti de Craciun ar putea fi replantati in fata blocului sau a casei. Singura problema ar fi ca pomii din ghiveci sunt mai scumpi.

In fiecare an, dupa sarbatori, mii de brazi sunt aruncati pe margini de drum, arsi pe post de lemne de foc sau aruncati la gunoi. Propunerea legislativa a fost depusa la Biroul Permanent al Senatului si urmeaza sa intre in procedura de dezbatere parlamentara.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.