Un lac subteran din Antarctica ar putea contine dovezi despre viata pe Marte

0
370

Aflat la aproape trei kilometri sub gheturile Antarcticii, un lac subteran ar putea contine forme de viata necunoscute inca pamantenilor. Existenta acestor mici forme de viata ar putea scoate la lumina modalitatea in care se dezvolta viata in mediile inghetate, inclusiv pe Marte, sustin cercetatorii.
lac subteran
Oamenii de stiinta spera ca cercetarea apei acestui lac sa ofere indicii importante despre nivelul marilor si schimbarile climatice. Autoritatile britanice au fost de acord sa finateze acest proiect si au acordat deja 6 milioane de lire sterline unei echipe formate din cercetatori ai Universitatii din Bristol.

In urmatorii cinci ani, cercetatorii vor incerca sa dezvolte tehnologia necesara proiectului. In anul 2013, acestia spera sa poata face rost de mostrele de apa de care au nevoie pentru a descoperi „forme de viata nemaivazute” pe Pamant. In plus, acestia vor sa colecteze sedimente de pe fundul lacului pentru a cerceta felul in care climatul s-a schimbat de-a lungul timpului.

Profesorul Martyn Tranter, de la Universitatea din Bristol a declarat: „Suntem foarte incantati de ideea de a descoperi ce se afla in acel lac subteran.”

Martin Sieger, de la Universitatea din Edinburgh considera ca intr-un astfel de mediu, simpla descoperire a unor forme de viata este remarcabila.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.