Un nou avertisment european privind calitatea aerului romanesc

Romania primeste al doilea avertisment de la Comisia Europeana legat de calitatea aerului. In anumite zone de la noi, concentratia de particule daunatoare in aer este peste limita admisa. Aceste particule pot provoca astm, boli de inima si cancer pulmonar.calitate aer

Romania are la dispozitie doua luni pentru a lua masuri care sa convinga Bruxelles-ul ca pana anul viitor ne vom incadra in limitele europene privind calitatea aerului. Avertismentul de astazi se refera la microparticule din emisiile poluante din industrie, trafic si incalzirea locuintelor. Printre cele mai afectate orase figureaza Baia Mare, Copsa Mica, Bucuresti, Ploiesti, Galati, Constanta, Timisoara.

In afara de Romania, alte doua tari – Belgia si Grecia – au primit astazi cel de-al doilea avertisment al Comisiei privind calitatea aerului.

Tot in seria deciziilor de astazi privind sanctionarea tarilor ce incalca normele europene, Comisia a anuntat ca trimite in judecata Luxembourgul pentru ca nu recunoaste anumite calificari profesionale din Romania si Bulgaria. Comisia cere instantei penalizarea Luxembourgului cu mai bine de 14.000 de euro pe zi.

Sursa: TVR

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente