Un nou program de finantare pentru impadurirea terenurilor degradate adresat autoritatilor locale

Un nou program de finantare pentru impadurirea terenurilor degradate adresat autoritatilor locale

In perioada 18 iulie – 19 august 2011.se va derula o noua sesiune de finantare in cadrul Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate, program derulat de Ministerul Mediului si Padurilor, prin Administratia Fondului pentru Mediu. Ghidul de finantare a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului nr. 1726 din 17 iunie 2011 si a fost publicat in Monitorul Oficial cu numarul 466 din data de 4 iulie 2011, se precizeaza intr-un comunicat al Agentiei de Protectia Mediului Botosani.

Obiectul Programului il reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor care vizeaza impadurirea terenurilor agricole degradate, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor.

Scopul Programului il constituie imbunatatirea calitatii mediului prin extinderea suprafetei impadurite la nivel national, ameliorarea progresiva a capacitatii de productie a terenurilor agricole degradate, mentinerea biodiversitatii si dezvoltarea continua a functiilor ecologice si sociale ale padurilor.

Sunt solicitanti eligibili in cadrul Programului unitatile administrativ-teritoriale constituite potrivit Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care au in proprietate/administrare terenuri degradate care pot fi ameliorate prin lucrari de impadurire, in vederea protejarii solului, a refacerii echilibrului hidrologic si a imbunatatirii conditiilor de mediu.

Suma alocata sesiunii de finantare este de 89000 mii lei, iar suma maxima care se poate aproba pentru fiecare proiect este de 3.500 mii lei. Un solicitant poate depune, in cadrul sesiunii de finantare, o singura cerere de finantare pentru mai multe perimetre de ameliorare.

Finantarea se acorda in proportie de 100% din cheltuielile eligibile ale unui proiect, la care se poate adauga eventuala contributie proprie.

Ghidul de finantare al programului este publicat pe www.afm.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *