Lucia Varga (PNL) cere Ministerului Mediului un control in ceea ce priveste exploatarea padurilor

0
390
Defri??ri ilegale, pagub? forestier? de cinci milioane de euro
5 miliarde de euro a câștigat mafia defrișărilor din România
Lucia Varga (PNL) cere Ministerului Mediului un control in ceea ce priveste exploatarea padurilor

Deputata liberala Lucia Varga a declarat vineri ca va solicita Ministerului Mediului sa faca un control amanuntit in ceea ce priveste exploatarea padurilor din colegiul Alesd, si nu numai.
“Am informatii din colegiul meu ca padurarii, in loc sa pazeasca padurea, o exploateaza cu varf si indesat. Ei sau rudele lor detin utilaje pentru prelucrarea lemnului, TAF-uri sau chiar gatere, fiind cei care exploateaza aceste paduri, in loc sa o pazeasca”, a precizat, in conferinta de presa, Lucia Varga, fost secretar de stat in Ministerul Mediului.
Aceasta a exemplificat prin cazul padurarului din comuna Damis, care, potrivit localnicilor, nu este inregistrat la Fisc, dar taie lemne pe care le duce oamenilor asigurandu-i ca are sustinere ”la judet”.
”Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca insusi cel care ar trebui sa apere padurea devine cel care o exploateaza. Dar mai grav este ca o exploateaza in interes politic. Pentru ca duce lemne oamenilor carora li se spune: Votati cu noi. Eu va dau lemne, eu va rezolv, stati linistiti ca am sustinere la nivelul judetului. Dupa cum se vede, s-au pus lupii paznici la oi”, a spus Lucia Varga.
In opinia deputatei, acesta nu este un caz singular si cere ministerului sa se sesizeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.