Un rau din Arges poluat de doua ori in patru zile

Un rau din Arges poluat de doua ori in patru zile
Un rau din Arges poluat de doua ori in patru zile

Raul Cotmeana din judetul Arges a fost poluat de doua ori in ultimele patru zile. Peste 800 de litri de titei s-au scurt miercuri dintr-o conducta a OMV Petrol, iar poluarea s-a extins pe aproximativ 5 kilometri.

Avaria s-a produs la aceeasi conducta la care si duminica a avut loc o scurgere de titei. Este vorba de 300 de litri care au afectat raul pe o lungime de 12 kilometri. La doar 10 metri de la locul fostei avarii au avut loc noi scurgeri de titei. Daca la avaria de duminica raul a fost poluat pe o distanta de 12 kilometri, de data aceasta poluarea afecteaza doar 5 kilometri chiar daca cantitatea de titei este cu mult mai mare. Asta datorita faptului ca pe rau erau deja montate baraje absorbante pentru a limita efectele poluarii produse la sfarsitul saptamanii trecute.

Localnicii din comunele Cocu, Poiana Lacului, Sapata, Lunca Corbului, toate aflate in zona unde s-au produs poluarile, au fost instiintati ca este interzisa folosirea apei din raul Cotmeana pana la remedierea situatiei.

Garda de Mediu Arges a amendat marti cu 100.000 de lei compania OMV Petrom, iar Administratia Bazinala de Apa Arges Vedea a sanctionat acelasi operator cu 35.000 de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente