Un sistem inovator de pompare a apelor uzate, pus in functiune la Sibiu

Un sistem inovator de pompare a apelor uzate, pus in functiune la Sibiu
Un sistem inovator de pompare a apelor uzate, pus in functiune la Sibiu

Investitia este in valoare de 60.000 de euro, insa nu s–a platit pentru ea, statia fiind donata de cel care a patentat–o, Michael Schenker, al carui tata este originar din judetul Sibiu

SC „Ap[-Canal” SA Sibiu a inaugurat Statia de pom­pare ape uzate cu separator de solide, care va deservi car­tierul Resita – zona blocurilor ANL, precum si locuitorii strazilor adiacente. Produsa ^n Germania, statia de pom­pare asigura preluarea apei uzate din gospodarii, cu se­pa­rarea reziduurilor grosiere, fapt ce permite o mai buna functio­nare a retelei de cana­lizare si scaderea numarului de interventii generat de blo­caje. La inagurarea noii statii au fost prezenti ing. Mircea Niculescu, directorul general al SC „Apa-Canal” Sibiu, care spune ca echipamentele donate de Michael Schenker, managerul de dezvoltare al KSB vor face ca numarul in­terventiilor sa scada semnifi­cativ. „Aceasta statie are 9 ani vechime. A fost construita pentru a deservi cartierul de blocuri , dar si strazile din apropiere. Acum acest cartier se dezvolta si am avut sansa ca firma KSB, impreuna cu firma Multi Gama, reprezen­tanta lor in Romania, sa do­neze echipamentele foarte moderne care compun a­ceas­ta statie si in felul acesta am inlocuit vechile echi­pa­mente cu cele noi. Dezvol­tarea aceasta este extrem de importanta pentru ca are o fiabilitate crescuta, are un consum de energie mai sca­zut si in acelasi timp deser­veste in conditii igienice mult mai bine mediul inconju­ra­tor, intrucat apa uzata nu mai este in contact cu aerul si in felul acesta mirosurile care insotesc de obicei apele uzate nu se mai degaja in at­mosfera. Multumesc repre­zen­tantilor firmei germane, dar si celor din Romania pentru efort, sa ii asiguram ca vom face prezentari si altor colegi de-ai nostri care vor fi interesati de acest lucru. Pe timpul exploatarii, in conti­nua­re, ne vom convinge de calitatile deosebite si vom incerca sa le promovam aces­te pompe in instalatiile pe care le vom dezvolta in aria noastra de lucru”, a spus Mircea Niculescu, directorul general al SC Apa-Canal Sibiu.

Investitie de 60.000 de euro

„Am vrut sa aducem a­ceas­ta tehnologie in Roma­nia si sa cre[m o solutie mo­derna pentru apele uzate. Din punctul meu de vedere, este cea mai moderna statie de pompare a apelor uzate din Romania si ii felicit pe cei care au sprijinit acest lucru aici la Sibiu”, a spus Michael Schenker, managerul de dez­voltare al KSB, al carui tata s-a nascut in Miercurea Sibiului.
Sistemul a avut parte de o lansare speciala in cadrul Forumului Regional al Apei, gazduit in perioada 10-12 iunie, la Palatul Parlamen­tu­lui din Bucuresti, unde a star­nit un viu interes in randul ope­ratorilor de servicii Ap[- canal.
Statia, in valoare de aproxi­mativ 60.000 de Euro, este donata societatii „Apa-Canal” SA Sibiu de firma KSB, prin reprezentanta sa din Roma­nia, SC „Multiga­ma Tech” SRL, fiind mon­tata in apro­pie­­rea intersectiei strazilor Resita si Vulcan. „Aceasta statie a fost data in folosire in 2004, dar dupa toate mo­dernizarile de strazi pe care le-am facut in ultima peri­oada in zona: s-au asfaltat strazile Resita, Vulcan, Teilor, Henrich Heine, a devenit insuficienta aceasta statie. Am inteles ca sunt niste solutii de ultima generatie si trebuie sa privim spre viitor. Cred ca aceasta statie va asigura o dezvol­tare ulterioara aces­tei zone. Sa nu uitam ca este in deru­lare o investitie de constructie a celor 4 blocuri ANL unde vor fi 88 de apar­tamente”, a spus viceprima­rul Virgil Popa.

Alegerea Sibiului ca loc de implementare a acestei statii-pilot bazat[ pe tehno­logia inovatoare a separarii solidelor intr-o statie de pom­pare a apei uzate, a fost facuta de cel care a patentat sistemul, Michael Schenker, manager de dezvoltare al KSB, al carui tata este originar din judetul Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *