Un sistem inovator de pompare a apelor uzate, pus in functiune la Sibiu

  0
  553
  Gazele de şist nu vor fi nici mai ieftine şi nici ale noastre
  Un sistem inovator de pompare a apelor uzate, pus in functiune la Sibiu
  Un sistem inovator de pompare a apelor uzate, pus in functiune la Sibiu

  Investitia este in valoare de 60.000 de euro, insa nu s–a platit pentru ea, statia fiind donata de cel care a patentat–o, Michael Schenker, al carui tata este originar din judetul Sibiu

  SC „Ap[-Canal” SA Sibiu a inaugurat Statia de pom­pare ape uzate cu separator de solide, care va deservi car­tierul Resita – zona blocurilor ANL, precum si locuitorii strazilor adiacente. Produsa ^n Germania, statia de pom­pare asigura preluarea apei uzate din gospodarii, cu se­pa­rarea reziduurilor grosiere, fapt ce permite o mai buna functio­nare a retelei de cana­lizare si scaderea numarului de interventii generat de blo­caje. La inagurarea noii statii au fost prezenti ing. Mircea Niculescu, directorul general al SC „Apa-Canal” Sibiu, care spune ca echipamentele donate de Michael Schenker, managerul de dezvoltare al KSB vor face ca numarul in­terventiilor sa scada semnifi­cativ. „Aceasta statie are 9 ani vechime. A fost construita pentru a deservi cartierul de blocuri , dar si strazile din apropiere. Acum acest cartier se dezvolta si am avut sansa ca firma KSB, impreuna cu firma Multi Gama, reprezen­tanta lor in Romania, sa do­neze echipamentele foarte moderne care compun a­ceas­ta statie si in felul acesta am inlocuit vechile echi­pa­mente cu cele noi. Dezvol­tarea aceasta este extrem de importanta pentru ca are o fiabilitate crescuta, are un consum de energie mai sca­zut si in acelasi timp deser­veste in conditii igienice mult mai bine mediul inconju­ra­tor, intrucat apa uzata nu mai este in contact cu aerul si in felul acesta mirosurile care insotesc de obicei apele uzate nu se mai degaja in at­mosfera. Multumesc repre­zen­tantilor firmei germane, dar si celor din Romania pentru efort, sa ii asiguram ca vom face prezentari si altor colegi de-ai nostri care vor fi interesati de acest lucru. Pe timpul exploatarii, in conti­nua­re, ne vom convinge de calitatile deosebite si vom incerca sa le promovam aces­te pompe in instalatiile pe care le vom dezvolta in aria noastra de lucru”, a spus Mircea Niculescu, directorul general al SC Apa-Canal Sibiu.

  Investitie de 60.000 de euro

  „Am vrut sa aducem a­ceas­ta tehnologie in Roma­nia si sa cre[m o solutie mo­derna pentru apele uzate. Din punctul meu de vedere, este cea mai moderna statie de pompare a apelor uzate din Romania si ii felicit pe cei care au sprijinit acest lucru aici la Sibiu”, a spus Michael Schenker, managerul de dez­voltare al KSB, al carui tata s-a nascut in Miercurea Sibiului.
  Sistemul a avut parte de o lansare speciala in cadrul Forumului Regional al Apei, gazduit in perioada 10-12 iunie, la Palatul Parlamen­tu­lui din Bucuresti, unde a star­nit un viu interes in randul ope­ratorilor de servicii Ap[- canal.
  Statia, in valoare de aproxi­mativ 60.000 de Euro, este donata societatii „Apa-Canal” SA Sibiu de firma KSB, prin reprezentanta sa din Roma­nia, SC „Multiga­ma Tech” SRL, fiind mon­tata in apro­pie­­rea intersectiei strazilor Resita si Vulcan. „Aceasta statie a fost data in folosire in 2004, dar dupa toate mo­dernizarile de strazi pe care le-am facut in ultima peri­oada in zona: s-au asfaltat strazile Resita, Vulcan, Teilor, Henrich Heine, a devenit insuficienta aceasta statie. Am inteles ca sunt niste solutii de ultima generatie si trebuie sa privim spre viitor. Cred ca aceasta statie va asigura o dezvol­tare ulterioara aces­tei zone. Sa nu uitam ca este in deru­lare o investitie de constructie a celor 4 blocuri ANL unde vor fi 88 de apar­tamente”, a spus viceprima­rul Virgil Popa.

  Alegerea Sibiului ca loc de implementare a acestei statii-pilot bazat[ pe tehno­logia inovatoare a separarii solidelor intr-o statie de pom­pare a apei uzate, a fost facuta de cel care a patentat sistemul, Michael Schenker, manager de dezvoltare al KSB, al carui tata este originar din judetul Sibiu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.