Un urs gunoier a fugit de la Zoo

0
384

Panica, duminica dupa-amiaza, printre vizitatorii gradinii zoologice din cartierul brasovean Noua: cativa dintre ei s-au pomenit, la doar cativa metri, cu un urs care se plimba tacticos pe alee! Inspaimantati, oamenii au inceput sa strige si au luat-o la goana, iar ursul – un puiandru de circa un an si vreo suta de kilograme – a zbughit-o in padurea ce inconjoara parcul zoologic. Alertati imediat, angajatii Serviciului de Gestionare a Animalelor au pornit in cautarea lui prin padure, in vreme ce personalul gradinii zoologice nici vorba sa ia vreo masura pentru evacuarea vizitatorilor! Dupa mai bine de doua ore de „vanatoare”, angajatii SGA-ului au izbutit sa dibuiasca ursul in apropierea gardului ce inconjoara gradina zoologica, in padure, si, dupa ce l-au tranchilizat, sa-l vare inapoi in cusca din care scapase.

Urs prins de radar

Puiul de urs abia ajunsese la gradina zoologica sambata noapte, dupa ce fusese capturat la o ghena de gunoi de pe strada Ion Creanga din Brasov, in apropiere de Spitalul Judetean. „L-am prins usor, dupa doua doze de tranchilizant a adormit bustean. Numai ca, pe drum, era s-o patim, ne-a oprit o patrula radar ca am depasit viteza legala, desi mergeam cu sirena si girofarul in functiune. Le-am explicat ce si cum, ca daca nu ne lasa sa plecam riscam sa se trezeasca ursul si ce credeti ca mi-au raspuns? Mi-au zis ca ma iarta de data asta, imi dau numai un avertisment, dar de acum inainte sa le dam ursilor o doza de somnifer mai mare, sa nu se mai trezeasca dupa o jumate de ora!”, ne-a povestit Flavius Barbulescu, seful SGA Brasov.

Mos Martin, „fachir”

Barbulescu spune ca ursul a evadat duminica „strecurandu-se ca un fachir printre gratiile de sus.Acum, dezertorul va fi cazat intr-o cusca din zona leilor, unde gratiile sunt mai dese, iar intr-o zi, doua, va fi mutat in rezervatia de la Zarnesti.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.