Un vapor din sticle de plastic va naviga in largul Oceanului

  0
  505

  Un milionar britanic va naviga in largul Oceanului Pacific cu o ambarcatiune construita din sticle din plastic. Scopul aventurii sale este de a atrage atentia asupra pericolului pe care il reprezinta poluarea oceanelor cu deseurile plastice.
  david de rothschild
  Aventurierul David de Rothschild, 30 de ani, va pleca, in aprilie, catre „groapa de gunoi” din Pacific, care are o suprafata de cinci ori mai mare decat cea a Marii Britanii, potrivit cotidianului „The Telegraph”.

  Echipajul care se va urca la bordul ambarcatiunii Plastiki si va porni la drum in primavara este alcatuit din cinci oameni. Zona plina de gunoaie din Oceanul Pacific atrage deseurile din cauza curentilor circulari.

  Mii de bucati de plastic

  Reprezentantii Organizatiei Natiunilor Unite estimeaza ca acolo se afla 46.000 de bucati de plastic, multe dintre ele mai mici decat o moneda.

  Acestea plutesc, aducand prejudicii vietii marine. La „groapa de gunoi” din Oceanul Pacific se afla cea mai mare concentratie de deseuri. David de Rothschild a fondat in 2005 Adventure Ecology, un organism in care aventura si arta se imbina pentru a crea istorie.

  Angajamentul sau in ceea ce priveste mediul inconjurator l-a condus catre cele mai fragile puncte de pe Glob. In 2006, David a petrecut peste 100 de zile traversand zona arctica, din Rusia pana in Canada. Aventurierul se afla printre cele 42 de persoane din lume care au vizitat ambii poli ai Pamantului.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.