Următoarele generații de telefoane mobile vor funcționa cu acumulatori biologici
Urmatoarele generatii de telefoane mobile vor functiona cu acumulatori biologici
Urmatoarele generatii de telefoane mobile vor functiona cu acumulatori biologici

Ei bine, chiar asa stau lucrurile, urmatoarele generatii de telefoane mobile vor functiona cu acumulatori biologici, care vor furniza energie utilizand o bacterie extrasa din materiile fecale umane!

Cercetatorii au descoperit un proces natural de generare a energiei care poate conduce la rezultate spectaculoase in domeniul bio-acumulatorilor.

Cercetatorii de la University of East Anglia au studiat modul in care se comporta electronii in proteinele bacteriale.

Atat excrementele umane cat si cele animale se descompun sub actiunea unor bacterii care se “hranesc” cu minerale feroase. In timpul acestui proces, la nivel celular, are loc o descarcare electrica. Aceasta proprietate aduce concluzia ca, in mediul potrivit, aceste celule pot genera electricitate.

“Cercetarea noastra a adus un progres in intelegerea procesului prin care unele specii de bacterii pot elibera electroni din interiorul unei celule. si ne-a ajutat sa intelegem comportamentul acestora, privite ca un modul robust de transfer al electronilor.

Speram ca vom putea clarifica cum functioneaza acest proces natural pentru a putea concepe o noua generatie de acumulatori care sa furnizeze energie prin folosirea energiei disponibile in procesele chimice ce au loc la nivel celular”, a declarat Julea Butt, conducatorul echipei de cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here