Vanzarile de masini electrice si hibride in Romania s-au dublat in 2015 si au ajuns la 0.5% din piata

  Vanzarile de masinile electrice si hibride in Romania s-au dublat in 2015 si au ajuns la 0.5% din piata
  Vanzarile de masinile electrice si hibride in Romania s-au dublat in 2015 si au ajuns la 0.5% din piata

  Vanzarile de masini electrice si hibride au ajuns anul trecut la 495 de unitati, de peste doua ori mai mult decat in 2014, si au atins o cota de piata de 0.5%.

  Romanii incep sa prinda gustul masinilor cu propulsie ecologica, fie ca vorbim despre masinile electrice sau cele hibride. O demonstreaza datele oficiale publicate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) pentru anul 2015, care arata o crestere de peste doua ori a numarului de unitati vandute.
  Astfel, pe parcursul anului 2015, s-au comercializat 495 de masini electrice si hibride, in crestere cu 110% comparativ cu 2014, cand s-au vandut doar 236 de unitati. Datorita acestor vanzari, cota de piata a masinilor electrice si hibride a ajuns la 0.5%.

  Masinile propulsate de motoare diesel continua sa fie cele mai populare, cu 53.5% din totalul unitatilor comercializate, in timp ce 46% dintre masinile vandute anul trecut utilizeaza drept carburant benzina.

  Noile date vin la scurt timp dupa ce DRPCIV a anuntat cresterea cu 16% a numarului de inmatriculari din Romania pe parcursul anului 2015.

  APIA a furnizat cateva date interesante si cu privire la culorile alese de romani pentru masinile lor. Astfel, datele oficiale arata ca peste o treime dintre masinile noi vandute anul trecut au fost albe (34.8%), in timp ce masinile gri au fost preferate de 22.2% dintre cumparatori. Locul trei a revenit masinilor de culoare albastra, cu 17.7% din total.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *