Varujan Vosganian a explicat cea de-a treia varianta a taxei auto

0
382

Ministrul Finantelor Varujan Vosganian a explicat formula celei de-a treia variante a taxei auto, despre care premierul Calin Popescu Tariceanu spunea saptamana trecuta ca este in lucru. Noua procedura tine cont lucru fie de norma de poluare a autoturismului, fie de emisiile poluante, daca e vorba de o masina non-euro.

„Emisiile de carbon sunt legate de consum de benzina, noxele sunt legate de calitatea masinii. Pentru masiniile la care in cartea tehnica scrie nivelul emisiilor se vor aplica emisiile, ca in Franta, pentru masinile care sunt mai vechi se vor aplica emisiile de oxizi si acesta va fi tabelul care va fi supus dezbaterii publice”, a declarat ministrul Finantelor, Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian sustine ca Romania trebuie sa revolve problema masinilor noneuro pana in 2010.

„Dupa 2010, aproape sigur in Uniunea Europeana, aproape sigur vor fi interzise masinile noneuro si vor fi aplicate taxe pentru masinile care polueaza. In acel moment, daca noi nu luam de pe acum mijloace de preventie ne va costa cel putin 200 de euro, casarea acestora vechi, sume enorme”, a mai precizat Varujan Vosganian.

In prezent, sustine Vosganian, jumatate dintre masinile din Romania sunt mai vechi de 10 ani. Conform lui Vosganian, anul trecut s-au incasat la buget 300 milioane de euro din taxa auto de prima inmatriculare. Cam aceeasi suma a fost pronosticata si pentru 2008.

Totodata ministrul Finantelor a afirmat ca aceasta tevatura, legata de taxa auto a fost cauzata de lipsa unei sustineri a proiectelor Guvernului in Parlament.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.